В Україні вшановують пам’ять жертв Голокосту

image
27 Січня 2023, 14:34
Поділитися:

27 січня 2023 г. 13:59

У світі сьогодні, 27 січня, вшановують Міжнародний День пам’яті жертв Голокосту. Президент Володимир Зеленський у цей день наголосив,що чим більше народів світу подолають байдужість, тим менше простору у світі залишиться для ненависті.

Про це, як передає KВ, йдеться у зверненні Президента Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сьогодні, як і завжди, Україна вшановує пам’ять мільйонів жертв Голокосту. Ми знаємо й пам’ятаємо, що байдужість вбиває разом із ненавистю. Байдужість і ненависть завжди тільки вдвох здатні творити зло”, – наголосив Президент.

Зеленський нагадав, що сьогодні ми згадуємо Праведників народів світу – різних людей у різних країнах, які однаково рішуче рятували життя, а також згадуємо рішучість глобальної коаліції, яка зупинила нацизм.

“І сьогодні ми повторюємо ще вагоміше, ніж раніше: ніколи знову – ненависті; ніколи знову – байдужості. Що більше народів світу подолають байдужість, то менше простору у світі залишиться для ненависті”, – підкреслив Президент.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Київський міський голова Києва Віталій Кличко у День пам’яті жертвГолокосту зауважив,що зло знову прагне знищити цілу націю. росія чинить на українській землі злочини, яких світ не бачив із часів Другої світової війни.

“Сьогодні ми вшановуємо пам’ять 6 мільйонів жертв Голокосту. Людей, яких знищили за національними ознаками. Світ пам’ятає про 6 мільйонів обірваних життів. І пам’ятає про один із жахливих символів Голокосту – Бабин Яр, що розташований в Києві”, – зазначив Віталій Кличко.

Мер столиці підкреслив, що тільки справедливість і покарання злочинців дасть світу шанс припинити такі трагедії, як Голокост і геноцид, війни і тероризм.

Довідково: Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту був проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року. Дата 27 січня обрана невипадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті “Аушвіц-Біркенау”. Україна приєдналася до Резолюції у 2012 році.

Читайте: “Україна єдина, бо сильна. Сильна, бо єдина”, – президент у День Соборності (відео)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона