В Україні відзначають День Конституції – основному Закону виповнилось 23 роки

image
28 Червня 2019, 10:03
Поділитися:

Сьогодні, 28 червня, в Україні відзначають загальнодержавне свято – День Конституції України.

Конституція України – основний Закон держави, який гарантує права та свободи.

Телеканал «Київ» щиро вітає усіх громадян із цим святом. Бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духу та впевненості у мирне і безхмарне майбутнє нашої Батьківщини!

Давайте разом будувати вільну, справедливу, незалежну, демократичну та заможну країну.

З Днем Конституції, друзі!

Довідково:

Конституція України була прийнята Верховною Радою о 9:20 ранку 28 червня 1996 року. Депутати весь день і всю ніч працювали над проектом, залишаючись в сесійному залі без перерв. «За» ухвалення Основного закону проголосували 315 народних депутатів з 300 необхідних.

Конституція України 1996 року стала першою загальновизнаною у всьому світі Конституцією незалежної української держави. Вона визначає основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини і громадянина, порядок організації і функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Майже на противагу Конституції СРСР та її сумнозвісній статті 6 про керівну роль Комуністичної партії, наші законодавці закріпили, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо, а також через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Читайте також: Президент Зеленський привітав українців з Днем Конституції та анонсував новий флешмоб

Читайте також: На Троєщині та на Солом’янці будують по новому дитсадку – Віталій Кличко

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV