В Україні відкрили кошториси об’єктів, які будуються за державні чи публічні кошти

image
21 Серпня 2023, 15:26
Поділитися:

21 серпня 2023 г. 15:25

На порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) з’явився оновлений функціонал публікації відомостей кошторисної документації. Відкритий доступ до таких даних забезпечує можливість громадськості та будь-яким зацікавленим особам здійснювати перевірки витрат публічних коштів на будівництво.

Про це, як передає KВ, повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Від сьогоднішнього дня завантажуючи в систему проєкт будівництва разом ним обовʼязковою є деталізована кошторисна вартість, оскільки додано автоматичну перевірку на обов’язковість завантаження у складі кошторисної документації об’єктних та локальних кошторисів”, – прокоментував Олександр Кубраков.

Також він додав, що раніше в системі можна було побачити лише загальну вартість.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що ознайомитись з відомостями про нововведення можна буде у відповідному розділі.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури заявив, що відкритий доступ до фінансових даних дасть можливість громадськості та будь-яким зацікавленим особам перевіряти витрати публічних коштів на будівництво.

“Це не просто ще один крок до прозорості в будівельній сфері – це наша системна і послідовна позиція щодо абсолютної відкритості процесу відновлення”, – наголосив міністр Олександр Кубраков.

Читайте: “Інтергал-Буд” вчергове прозвітувала про хід будівництва на своїх об’єктах

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона