В Україні у День закоханих молодята зможуть зареєструвати шлюб до опівночі

image
12 Лютого 2019, 12:22
Поділитися:

У День всіх закоханих 94 Відділи державної реєстрації актів цивільного стану по всій Україні працюватимуть до 24:00. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства юстиції України. 

Минулого року Мін’юстом ініційовано проект під назвою “Кохання поза часом”. 14 лютого, у День всіх закоханих, прийом відповідних заяв та проведення державної реєстрації шлюбу триватиме не до встановленого робочого часу, а до опівночі  – у визначених відділах державної реєстрації актів цивільного стану управлінь юстиції в областях та у місті Києві.

У 2018 році 14 лютого одружилися 2393 пари. Рекордсменом серед міст стала столиця, де шлюб зареєстрували 216 пар.

Також у цей день усі охочі зможуть відсвяткувати заручини чи провести обряд ювілейного весілля. Так, у 2018 році 549 сімейних пар змогли ще раз поновити свої обітниці та в урочистій обстановці знову зізнатися один одному в коханні.

“Послуга вже надається відділами державної реєстрації актів цивільного стану по всій країні. При цьому її вартість становить від 176 гривень і залежить від того, якими додатковими сервісами хочуть скористатися закохані”, – зазначив Міністр юстиції України Павло Петренко.

Джерело: Правда Ірпеня