В Україні суттєво подорожчає хліб та зміниться смак: у чому причина

В Україні суттєво подорожчає хліб та зміниться смак: у чому причина
10 Червня 2024, 16:15
Поділитися:

Президент “Всеукраїнської асоціації пекарів”, директор ТОВ “Київ Хліб” Юрій Дученко спрогнозував подорожчання хліба найближчими місяцями на 30%. Серед причин: відключення світла, нестача зерна і мобілізація.

Як розповів Дученко виданню AgroPortal.ua, попри те, що більшість підприємств хлібної галузі мають статус критичної інфраструктури, їх усе одно зачіпає періодичне відключення електроенергії.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

Тому деякі з них переходять на електрогенератори, що насамперед впливає на стабільність роботи та ціноутворення.

Хлібна галузь споживає не так багато електроенергії, однак аварійні відключення, відключення поза графіком призводять до виробництва бракованої продукції, виходу з ладу обладнання, – зауважив він, додавши, що наразі вже фіксуються випадки, коли заводи не можуть відновити обладнання внаслідок блекаутів.

Президент “Всеукраїнської асоціації пекарів” підкреслив, що графіки відключення не підходять для підприємств хлібної галузі, оскільки це перериває технологічний цикл випуску хліба.

Також ми повідомляли про те, що новий тариф на електроенергію не покриває її ринкову вартість. Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua