В Україні стартувала програма “єВідновлення”: хто перший зможе нею скористатися

image
10 Травня 2023, 11:21
Поділитися:

В Україні стартувала програма “єВідновлення”, що дає громадянам можливість отримати кошти від держави на ремонт пошкодженого внаслідок війни житла.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров  у телеграм, зазначивши, що відправити заяву про отримання виплати можна в застосунку “Дія”, а кошти будуть зараховані на спеціальну картку “єВідновлення”.

Федоров зазначив, що на першому етапі допомогу отримають люди, чиї будинки потребують косметичного ремонту – які придатні для проживання, але потребують заміни вікон, дверей, ремонту даху тощо. Пріоритет матимуть учасники бойових дій, мобілізовані, сім’ї загиблих військових, люди з інвалідністю І та ІІ груп і багатодітні родини. Максимальна сума на відновлення одного об’єкта – 200 тисяч гривень. Суму компенсації буде визначати спеціальна комісія, яку скерує місцева влада.

“Далі масштабуємо програму. Щоб допомогу отримали люди, будинки яких були повністю знищені внаслідок російської агресії”, – зазначив Федоров.

У Telegram-каналі “Дії” зазначається, що відшкодування можна буде отримати, якщо житло:

  • пошкоджене через напад росії після 24 лютого 2022 року;
  • підлягає відновленню;
  • розміщене на неокупованій території;
  • не було повністю відремонтоване самостійно.

Виплату можна буде витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми “єВідновлення”.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що у Макарові відбудували зруйновану амбулаторію у рекордні строки, в інтерв’ю Суспільному Макарівський селищний голова пояснив, що для відбудови Макарівщини задіяні 29 міжнародних та українських благодійних організацій.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело