В Україні провели перепис населення: нас не 52 мільйони

image
23 Січня 2020, 19:07
Поділитися:

З’явилися  результати спрощеного перепису населення, який провели альтернативним методом.  Для підрахунку використовували три методики.

Перша — це визначення чисельності населення за даними кількості мобільних абонентів (без урахування неактивних користувачів та телефонів-модемів), потім ці дані були відкориговані з урахуванням того, що на одного українця приходиться більше одного телефона (коефіцієнт для підрахунку був взятий за підсумками соцопитування щодо кількості телефонів на одного абонента).

Друга база для підрахунку отримана від Пенсійного фонду. За основу взяли кількість осіб, які отримують виплати, з екстраполяцією цих даних на структуру населення України.

Третя методика базувалася на даних реєстра фізичних осіб, до якого увійшли всі громадяни України, які хоч коли-небудь взаємодіяли з державними органами (подавали заяви, отримували довідки тощо). 

У підсумку розбіжності в результатах цих методик становили менше 3%, тому можна говорити про досить точну цифру. 

Дані щодо чисельності населення були розраховані станом на 1 грудня 2019 року.

За підсумками спрощеного перепису, Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що згідно з отриманими даними, чисельність постійного населення України складає 37 млн 289 тисяч осіб, з них 20,01 млн осіб — жінки, 17,28 мільйона — чоловіки. Діти до 16 років займають в структурі населення 15%. Пенсіонерів, які старші 65 років, в Україні – 6 млн осіб.

Перепис населення на тимчасово окупованих територіях України не проводили.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама