В Україні низький рівень розвитку фахової середньої освіти, – Насіковський

image
13 Жовтня 2023, 18:48
Поділитися:

13 жовтня 2023 г. 18:45

На ринку нерухомості спостерігається тенденція низького рівня розвитку фахової середньої освіти та втрата потенційних студентів виробничих спеціальностей через війну. Застаріла матеріально-технічна база та недостатнє залучення професійного середовища до підготовки нових фахівців також створює серйозні виклики для галузі.

Про це, як дізналася KВ, заявив у своїй авторській колонці на “РБК-Україна” співзасновник і керуючий партнер групи компаній DIM Олександр Насіковський.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зокрема, він розповів про помітну тенденцію, яка спостерігається на ринку професійних будівельних послуг і пов’язана вона із недостатньою освітньою підготовкою висококваліфікованих працівників.

“Спостерігається низький рівень розвитку фахової середньої освіти, зокрема й через те, що чималий відсоток школярів випускних класів, які могли б стати студентами виробничих спеціальностей, зараз покинули територію країни через війну”, – розповів Насіковський.

На його думку, питання не лише в цій проблемі, а й в застарілій матеріально-технічній базі, підходів до підготовки та низького рівня залученості професійного середовища до професійної підготовки.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“До війни я багато подорожував і вивчав досвід інших ринків, мені подобаються підхід корпоративних університетів і шефств великих компаній над освітніми закладами, коли створюються реальні умови практики для майбутніх фахівців. Ти можеш фактично бачити, як зростає людина і потім брати його на роботу”, – говорить він.

Нагадаємо, що компанія DIM у своїх соціальних проєктах дотримується трирівневої системи безпеки, куди входить і безпека енергетична. Їхні проєкти включають використання альтернативних джерел енергії та ефективне утеплення будівель. Зокрема, DIM реалізує проекти шкіл і дитячих садків в ЖК Lucky Land і Park Lake City.

Читайте: Питання безпеки соціальної інфраструктури потребує комплексного підходу, – Насіковський

Фото: ukranews.com

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона