В Україні майже позбулися ГОСТів, натомість впроваджують євростандарти

image
10 Квітня 2019, 15:08
Поділитися:

Експорт української промислової продукції до країн ЄС вимагає серйозної роботи щодо гармонізації технічних вимог та регламентів України з європейськими стандартами.

Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів

«Угода про вільну торгівлю з ЄС відкрила нові можливості для експорту української промислової продукції, але на рівні технічних і технологічних вимог було багато роботи. Із 2016 року ми суттєво трансформували систему технічного регулювання та стандартизації, зокрема ліквідовані 90 % радянських ГОСТів. Натомість ми розробили та прийняли 5105 національних стандартів, і тепер 91 % гармонізовані з (стандартами) ЄС. У 2019 році плануємо прийняти іще 3000 стандартів», – підкреслив Степан Кубів.

Також він зазначив, що з 2018 року Україна набула повноправного членства в Метричній конвенції, що відкриває додаткові можливості для експорту.

«З моменту набуття повноправного членства України у Метричній конвенції ми отримали визнання української системи вимірювань та її відповідності міжнародним вимогам з боку усіх 59 країн-членів Конвенції. Це обов’язкова умова, щоб Україна набула повноправного членства в Міжнародній організації законодавчої метрології та продовжувала роботу над укладанням Угоди з ЄС про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (АСАА)» – зазначив Степан Кубів.

Читайте також: На Воскресенці водій маршрутки збив пішохода

Читайте також: Шулявський шляхопровід був у такому стані, що вже мав би і впасти – Василь Бачинський

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV