В Україні доступна вакцина від Covid-19 для дітей від 5 до 11 років, – МОЗ

image
12 Січня 2023, 12:33
Поділитися:

12 січня 2023 г. 12:26

Вакцина від COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років вже доступна для використання в Україні. Наразі рекомендують зробити щеплення дітям з хронічними хворобами, адже саме вони мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили у МОЗ, в Україні використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+. Інтервал введення між першою та другою дозою становить мінімум 21 день.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Адреси та контакти найближчого центру або пункту вакцинації від COVID-19 можна знайти тут, або зателефонувати сімейному лікареві, педіатру чи в найближчу поліклініку.

“Під час запису обов’язково уточнюйте наявність спеціальної вакцини Comirnaty для дітей 5-11 років! З собою потрібно мати Свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів – форма №063-2/о. Її нададуть в місці проведення вакцинації”, – нагадали медики.

Щодо протипоказань, у МОЗ запевнили, що єдиним постійним протипоказанням до щеплення від коронавірусу конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини чи на першу дозу вакцини. Якщо температура тіла вище 38ºC, то радять відкласти щеплення. А от незначні інфекції, наприклад застуда або невисока температура, не є протипоказанням до вакцинації.

Нагадаємо, за тиждень нового року на Київщині 130 жителів захворіли на COVID-19. Серед них 12 випадків зафіксовано в дітей. У столиці за відповідний період виявили 230 випадків захворювання на коронавірус.

Читайте: У столиці зареєстровано майже 10,5 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ

Фото: uplan

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона