В Україні до 10 березня визначать, за якими підручниками навчатимуть нушівців 2-х класів

image
7 Березня 2019, 04:23
Поділитися:

До 10 березня вчителі мають обрати підручники, за якими навчатимуться учні 2-их класів НУШ у 2019-2020 навчальних роках.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Відтак вчителям запропонували на вибір: 15 підручників з української мови та читання (у двох частинах); 14 варіантів з інтегрованого курсу «Я досліджую світ»; 10 підручників з математики; 6 підручників з англійської мови; 8 – з інтегрованого курсу «Мистецтво».

«Цього року фахова експертиза підручників здійснювалася за новою процедурою, коли незалежні експерти оцінювали їх за визначеними критеріями – загалом 24 параметри. Насамперед контент підручників мав відповідати вимогам, закладеним в новому Державному стандарті, і тим програмам, що базуються на ньому. Експерти також оцінювали, чи відображений в підручниках інтегрований підхід до навчання, наскільки завдання зрозумілі та відповідають віковим особливостям учнів, наскільки сучасний дизайн тощо», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій.

Вчителі повинні внести назви обраних підручників в електронну Державну інформаційну систему освіти (ДІСО), яка встановлена у кожній школі. У такий спосіб буде враховано думку вчителів, бо саме вони мають працювати з підручниками і краще знають потреби своїх учнів

«До речі, ресурс, на якому розміщено бібліотеку підручників для 2-го класу, доступний для всіх. Тож батьки теж можуть подивитись, що пропонують видавці шкільної літератури цьогоріч, та поділитися своєю думкою з вчителями», – додав Вадим Карандій.

Якщо за результатами вчительського голосування загальна кількість обраних примірників певної назви підручника перевищуватиме поріг 40 тисяч, він автоматично потрапить до переліку тих, що можуть бути надруковані за державний кошт. Видавництва, підручники яких отримають менше вчительських голосів, зможуть традиційно дофінансовувати їх друк власними коштами.

Читайте також: У наступні 3 роки в усіх районах столиці реконструюють 189 застарілих світлофорів

Читайте також: Монетизація субсидій: Українцям пояснили, хто інформуватиме про надходження коштів

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV