В Україні будуть «шерифи» — МВС починає новий експеримент

image
28 Травня 2019, 17:41
Поділитися:

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 28 травня представив на Софійській площі проект із заміни традиційних дільничних на місцевий аналог американського шерифа — поліцейського офіцера територіальної громади.

Як розповів Аваков, поліцейські офіцери замінять дільничних в 30 населених пунктах. Нові співробітники будуть відповідати тільки за свою територіальну громаду. В їх користуванні буде службовий автомобіль, планшет та робочий кабінет. При цьому вони не будуть залучатися до інших обов’язків, наприклад, конвоювання ув’язнених, забезпечення порядку в ході масових заходів тощо. У відомстві стверджують, що за новим проектом офіцер поліції буде тісно взаємодіяти з жителями своєї громади та орієнтуватися на їхні потреби. Частину фінансової підтримки роботи українських «шерифів» візьме на себе громада.

Для початку в якості експеримента підготували 34 офіцерів, які будуть працювати в 22 громадах Дніпропетровщини. Протягом 2019 року роботу офіцерів громади налагодять ще у 802 об’єднаних громадах, а в 2020 році — на території всієї України.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама