В Україні 496 дітей загинули внаслідок збройної агресії рф

image
24 Липня 2023, 12:11
Поділитися:

24 липня 2023 г. 12:01

В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф постраждало більше ніж 1568 дітей. В п’ятницю, 21 липня, внаслідок ворожого обстрілу Донеччини, загинув 9-річний хлопчик та 16-річна дівчина.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Більше ніж 1568 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 24 липня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 496 дітей загинули та понад 1072 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – повідомляють в Офісі генпрокурора.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 476, Харківській – 297, Київській – 129, Херсонській – 116, Запорізькій – 97, Миколаївській – 89, Дніпропетровській – 83, Чернігівській – 71, Луганській – 67.

В прокуратурі зазначають, що ці цифри не остаточні, адже триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Варто додати, що 21 липня близько 14:30, армія рф, ймовірно, з артилерії атакували село Дружба та місто Торецьк, що на Донеччині.

“Внаслідок прямого влучення снаряду в житловий будинок загинули двоє дітей. Тіло 9-річного хлопчика знайшли на подвір’ї біля будинку – від отриманих поранень він загинув на місці, а 16-річна дівчина ще боролася за життя, однак померла дорогою до лікарні”, – повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, ювенальні прокурори Білоцерківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 32-річної жінки за фактом злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною. Затримана не лікувала свого двомісячного сина, що призвело до його смерті.

Читайте: На Білоцерківщині судитимуть матір, яка неналежно доглядала за своїм двомісячним сином, що призвело до смерті дитини

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона