В театрі запрацювало серце: В’ячеслав Усков розповів про плани розвитку театру ім. Саксаганського

image
25 Червня 2019, 14:49
Поділитися:

У ситуації, яка склалася за останні чотири роки в театрі – розкол театру та акторів, В’ячеслав Валентинович винить Ольгу Бабій, Вячеслава Хмельницького та Ганну Старікову:

«Зараз театр працює добре, в акторів театру запрацювало серце. Те, що з ними робила три роки ця недолуга влада, я маю на увазі, обласну раду під керівництвом Ганни Старікової, руками Вячеслава Хмельницького і Ольги Бабій – безсовісних людей, які ніколи не були театрі і вирішили його знищити. І вони отримали по заслугам. Вячеслава Хмельницького, який очолював депутатську комісію з управління комунальною власністю та Ольгу Бабій, яка очолювала бюджетну комісію, депутати під час останньої сесії, зняли з цих посад… Зараз ця Ольга Бабій ще йде в депутати… Краще б Бабій думала, щоб вода у місті була хороша…»

Щоб убезпечити театр від подібного рейдерства наразі розробляється новий Статут. Згідно з новим документом, театр ім. Саксаганського стане не комунальним підприємством, а театрально-видовищним закладом Київської обласної ради. Зарплати акторів будуть захищені статтями статуту, зараз вона ніяк не захищена.

Документ незабаром розглянуть на депутатській комісії. За словами В’ячеслава Ускова, сьогодні театр має підтримку в Київській обласній раді.

Конкурс на посаду директора театру ім. Саксаганського буде оголошено після зміни статуту. Це пов’язане з тим, що з 2016 року у статутах театрів немає посади генерального директора. Орієнтовно конкурс відбудеться у вересні.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе Біла Церква, – підписуйтесь на канал 04563.com.ua у Telegram та Facebook!

Джерело: Новости Білої Церкви