В Таращі урочисто відзначили День вишиванки

image
17 Травня 2019, 17:27
Поділитися:

До Міжнародного дня вишиванки в м. Тараща відбулась урочиста хода та святковий концерт. В заходах взяли участь заступник Голови КОДА В’ячеслав Кучер, директор департаменту освіти та науки КОДА Віра Рогова, представники депутатського корпусу, місцевого самоврядування, школярі та молодь Київщини.
Урочисті заходи з нагоди Дня вишиванки – свято районного учнівського проекту «Я по світу іду в вишиванці». Даний проект реалізується в навчальних закладах Таращанського району вже третій рік. В школах району проходили виставки дитячих малюнків, присвячених вишиванці, фото вернісажі «Моя родина у вишиванці», зустрічі з місцевими майстрами народної вишивки, презентації вишиваних сімейних реліквій, квести, флешмоби та фестивалі.
В цьому році до проекту долучились учнівські об’єднання з Богуславського, Білоцерківського, Миронівського, Рокитнянського та Ставищенського районів Київської області. В рамках заходу також пройшла виставка виробів майстрів народних ремесел.
«Сьогодні все більше людей вдягають вишиванки, підкреслюючи тим, що ми – єдина нація. Нація вільних, незалежних людей. Нація, що заслуговує на гідне життя. Мені приємно бачити, що до подібних заходів долучається все більше молоді. За це хочу подякувати всім вчителям та вихователям, що виховують молодь в дусі національних традицій. Адже саме молодь є нашим майбутнім, яке будуватиме новітню заможну та квітучу Україну!» – наголосив В’ячеслав Кучер.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація