В Софії Київській влаштують яскравий мистецький фестиваль

image
5 Вересня 2019, 18:45
Поділитися:

6 – 8 вересня у Національному заповіднику «Софія Київська» пройде третій культурно-мистецький фестиваль «Княжа родина».

У програмі фестивалю:

– виставки “Середньовічний киянин крізь призму графіті” та ін., 
– концерти релігійної та світської музики 10-18 ст., 
– квести, екскурсії та лекції для всієї родини, 
– майстер-класи, 
– кінопокази, 
– пленер та багато іншого.
Мета фестивалю “Княжа родина” – на прикладі родоводу київських князів від Ольги, Святослава, Володимира, Ярослава, а також їх дружин та нащадків прослідкувати та продемонструвати зв’язки між Київською Руссю-Україною та іншими європейськими країнами, їх взаємовплив, зокрема, в царині культури від Х-ХІ ст. до сьогодення. 

ЦІКАВІ ПОДІЇ

Cпеціально для фестивалю «Княжа родина/Regio genus»  розробили нову освітньо-пізнавальну програму для дітей віком від 6-ти років «Мудре царство Шарлеманя: звірі відомі й невідомі». Дітлахів запрошують у захоплюючу подорож баштами Софійського собору, де збереглося чимало фрескових зображень давніх тварин, щоб поринути у «мудре царство» Шарлеманя, відомого вченого-зоолога, який, досліджуючи стародавні фрески, відкрив для нас чарівний світ природи Давньої Русі-України. 

Казковий світ сімейного фільму-фентезі «Тільки Диво».
На вас чекає: знайомство з героями фільму; майстер-клас для дітей із розфарбовування старовинних будиночків; примірка вишуканих кінокостюмів та казкова фотосесія в них; цікава розповідь про фільм, епізоди якого знімалися в Будинку митрополита на території заповідника.
Зустріч відбудеться 7 вересня 2019 року о 13:00 на території Національного заповідника «Софія Київська» біля Брами Заборовського.

Урочистий вечір присвячений завершенню фестивалю відбудеться 8 вересня о 17.00 у Софійському соборі. Ансамбль солістів «Благовість» виконає твір «Купальська ніч» з кантати Лесі Дичко «Ода Києву»; пісню полонянок з опери Олександра Бородіна «Князь Ігор»; твори Моцарта, Твардовського Веделя, грецькі і візантійські розспіви, а струнний квартет «Асамблея» – твори Массне, Гріга, Брамса, Генделя. 
Вартість квитка: 130 грн (дорослий), 60 грн (дитячий та пільговий).


9 вересня об 11.00 у рамках фестивалю для наймолодших гостей Baby Mozart влаштує концерт з елементами анімації. Це буде справжнє святкування 1000 років подружнього союзу князя Ярослава і шведської принцеси Інгігерди! Дітки та усі, хто захоче з ними прийти — братики, сестрички, бабусі і дідусі, рідні та друзі, почують твори шведських, датських, французьких композиторів, що прибули до княжого двору, привітати молодих!

ПОВНА ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

Для дитячих програм, квестів, майстер-класів потрібна попередня реєстрація тел. 278 44 83, збір біля Дзвіниці)

Фестиваль Княжа родина/Regio Genus
Коли: 6-8 вересня
Де: Національний заповідник «Софія Київська», вул. Володимирська, 24

Вартість вхідного квитка: 50 грн (для дорослих), 30 грн. (дитячий та пільговий)

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ