В селі Гора на Київщині побудують каналізаційну насосну станцію

image
11 Листопада 2021, 14:32
Поділитися:

11 ноября 2021 г. 14:24

До кінця 2022 року у селі Гора на Бориспільщині по вул. Лесі Українки повинні побудувати каналізаційну насосну станцію та напірні трубопроводи каналізаційних мереж. Для виконання робіт влада Київщини обрала ТОВ “Енергозберігаючі технології”. Підряднику заплатять майже 32 млн гривень.

Як стало відомо KV з оголошення електронної системи публічних закупівель ProZorro, 8 листопада 2021 року Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської облдержадміністрації (КОДА) уклав з ТОВ “Енергозберігаючі технології” (*) договір на будівництво каналізаційної насосної станції та напірних трубопроводів каналізаційних мереж по вул. Лесі Українки в селі Гора, Бориспільського району Київської області. Ціна договору – 31,99 млн гривень.

До 31 грудня 2022 року “Енергозберігаючі технології” повинно виконати підготовчі та будівельні роботи, облаштувати системи опалення та вентиляції, пожежної сигналізації та системи загазованості, придбати та змонтувати технологічне і електрообладнання, встановити в камері гасіння напору внутрішньомайданчикові мережі каналізації та водопроводу, прокласти напірні колектори до місця врізки.

Розробку проекту будівництва каналізаційної насосної станції та напірних трубопроводів каналізаційних мереж Гірська сільська рада замовляла (ціна договору – 299,01 тис. гривень) 10 вересня 2019 року у підприємця Олександра Бєлова (ФОП Бєлов Олександр Юрійович). Розробленний Олександром Бєловим проект опубліковано на сайті Гірської сільської ради.

в Телеграм

У вересні 2019 року сільський голова Гори Роман Дмитрів повідомляв про виділення коштів на проектування своїх очисних споруд і висловив надію, що у 2020 році в Горі буде облаштовано центральне каналізування. “Згідно із проектом, в Горі буде власна каналізаційно-насосна станція (КНС), ми підключимося до Щасливського вузла”, — наголосив тоді Роман Дмитрів.

Карта-схема розміщення КНС

Відповідно до повідомлення на сайті Гірської сільської ради, в селі немає централізованого водовідведення. Більшість приватних господарств при будівництві вигрібних ям не дотримались вимог (не забетонували дно), таким чином нечистоти потрапляють у грунт, якість води дуже низька, особливо у колодязях.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Енергозберігаючі технології” зареєстровано в 2002 році. Розмір статутного капіталу – 34,34 млн гривень. Основний вид діяльності – діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Засновник Ольга Торубара. Директор – Євген Юхновський.

За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях ТОВ “Енергозберігаючі технології” уклало 498 договорів на 717,07 млн гривень. Серед найбільших замовників – Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності КОДА, з яким укладено 7 договорів на 104,68 млн гривень. Зокрема, вказаний департамент КОДА у “Енергозберігаючі технології” замовляв у серпні 2019 року реконструкцію каналізаційної насосної станції №7 в місті Березань (ціна договору – 5,71 млн гривень), у липні 2020 року – реконструкцію очисних споруд на території Шпитьківської сільської ради (ціна договору – 56,18 млн гривень), у листопаді 2020 року – будівництво каналізаційної насосної станції з напірними трубопроводами по вул. Київська, у селі Зазим’є (ціна договору – 13,53 млн гривень), у травні 2021 року – реконструкцію каналізаційної насосної станції №2 в місті Березань (ціна договору – 11,26 млн гривень).

Читайте: В селі Шпитьки на Київщині за 56 млн гривень реконструюють споруди для очистки стоків

Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності КОДА очолює Галина Король. Сільський голова Гори – Роман Дмитрів.

* ТОВ “Енергозберігаючі технології” (Код ЄДРПОУ:31862999)

Фото: Гірська сільська рада

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона