В рамках підготовки до опалювального сезону у столиці перевірили понад 90% тепломереж

image
30 Серпня 2023, 20:51
Поділитися:

30 серпня 2023 г. 20:45

Київський міський голова Віталій Кличко наголосив, що столичні комунальні служби продовжують підготовку до опалювального сезону. Вже проведено гідравлічні випробування понад 90% тепломереж. Також формується фізичний захист об’єктів критичної інфраструктури.

Про це KВдізналася із повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“На сьогодні 93 відсотки тепломереж вже перевірили, здійснили гідравлічні випробування і ліквідували виявлені пошкодження”, – наголосили у КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також у міській держадміністрації Києва зазначили, що триває відновлення пошкоджених об’єктів та формується фізичний захист об’єктів критичної інфраструктури.

Крім того у пресслужбі розповіли, що продовжується оснащення котельних, насосних станцій, бюветних комплексів та інших об’єктів критичної інфраструктури джерелами альтернативного живлення.

Нагадаємо, на початку літа у столиці розпочалися роботи з підготовки до нового опалювального сезону. Наразі тривають роботи з усунення пошкоджень на магістральних трубопроводах великого діаметру. Вони є першою ланкою постачання тепла й транспортують тепло до мікрорайонів міста.

Як раніше повідомила KВ, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Держава готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій під час опалювального сезону, щоб уникнути найгірших.

Також, Кабінет міністрів України подовжив дію спеціального зобов’язання, в рамках якого НАК “Нафтогаз України” буде реалізовувати природний газ постачальникам тепла для населення за раніше фіксованою ціною 7,4 тис. гривень за кубометр палива. ФІксований тариф діятиме до 15 квітня 2024 року.

Читайте: Ціни на газ для постачальників тепла населенню будуть пільговими щонайменше до квітня 2024 року

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона