В остаточній редакції законопроєкту №5655 враховані не всі зауваження НАЗК (документ)

image
10 Січня 2023, 19:19
Поділитися:

10 січня 2023 г. 18:45

В остаточній редакції законопроєкту №5655 глави партії “Слуга народу” Олени Шуляк (на фото), який було проголосовано в другому читанні 13 грудня 2022 року, враховані не всі зауваження Національного агентства з запобігань корупції (НАЗК). Це анулює заяви Олени Шуляк, що, мовляв, враховані всі зауваження НАЗК і робить законопроєкт корупційно небезпечним.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook київської мажоритарниці Ганни Бондар (220 округ, Поділ, фракція “Слуга народу”) із посиланням на відповідний лист НАЗК.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“На [профільному] підкомітеті нам казали, що всі зауваження НАЗК зняті, мовляв, на комітеті [з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування] будуть представники [НАЗК],спитайте. На комітеті представників НАЗК не було (або не повідомили, або не впустили в ZOOM, як Міністерство культури та Національну спілку архітекторів України). Але простий аналіз тексту [законопроєкту №5655] показав, що не все враховано. До речі, те, що враховано, зроблено таким чином, щоб не було змоги виконати. Брехня на брехні”, – написала парламентарка.

Нагадаємо, на засіданні профільного комітету ВР, який відбувся 8 грудня, законопроєкт №5655 до другого читання підтримали 15 народних депутатів, з яких троє представників “ОПЗЖ” із інтересами в будівельному бізнесі, а також позафракційний Антон Яценко – сумнозвісний “хрещений батько” Тендерної палати.

Детальніше: 15 членів профільного комітету ВР в інтересах великих забудовників вдруге підтримали до другого читання законопроєкт №5655

Вона наголосила, що детально ознайомилася з так званими “американською”, “британською” та “французькою” моделлями містобудування, на які посилаються автори законопроекту, тобто – голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк.

“№5655 не має до цього відношення. Приватного містобудівного контролю в цих країнах не існує. Про цю брехню готую грунтовні матеріали… Що неприємно в цій ситуації, це те, що заяви: все враховано, це “американська”, “французька”, “англійська” модель вплинули на депутатів, які віддали свій голос “за””, – резюмувала Ганна Бондар.

Зазначимо, раніше аналогічну відповідь від НАЗК отримала Національна спілка архітекторів України.

“Зокрема, залишився неврахованим пункт 5 зауважень та рекомендацій, викладених у листі Національного агентства від 30.11.2022 № 21-03/24341-22 зазначеному Комітету, копія якого була надіслана вам 08.12.2022.Так, у доопрацьованому проєкті Закону пропонується у п. 1 ч. 24 ст. 38 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” встановити, що право на виконання підготовчих або будівельних робіт поновлюється автоматично програмними засобами електронної системи у разі невнесення до Реєстру будівельної діяльності відомостей про подання позову про припинення права на виконання підготовчих або будівельних робіт протягом 30 календарних днів з дня видання припису про зупинення права на виконання підготовчих або будівельних робіт”, – йдеться у листі НАЗК на НСАУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, Олена Шуляк, яку 13 грудня 2022 року була призначено головою комітету Верховної Ради (ВР) з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, є лобісткою інтересів великих забудовників. Її ключовим “партнером” в цьому лобізмі є секретар комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитро Ісаєнко (на фото праворуч) – віцепрезидент Конфедерації будівельників України та фактичний власник групи девелоперських компаній “Perfect Group”, обраний до парламенту за списком “ОПЗЖ” (т. зв. “квота Медведчука-Столара”).

Читайте: Будівельний союз “Слуги народу” та “ОПЗЖ”

Крім того, Олена Шуляк досі є співвласницею в девелоперських ТОВ “Мідленд Девелопмент Україна” та ТОВ “Кріейтор”. Сьогодні ці дві компанії Олени Шуляк та її старої подруги Ольги Заремби заробляють здачею в оренду об’єктів нерухомості, які залишись їм у спадок від російського мільярдера Едуарда Шифріна (“Група “Запоріжсталь”, звідки також вийшли великі підприємці з російським корінням Василь Хмельницький і Андрій Іванов).

В інтересах великих забудовників Олена Шуляк просуває законопроєкт №5655, який, завдяки голосам “ОПЗЖ”, було прийнято в другому читанні 13 грудня 2022 року (228 голосів). Петиція до Президента з вимогою ветувати цей законопроєкт за шість годин зібрала необхідні 25 тис. голосів.

Читайте: Законопроєкт №5655: схематозний покруч, який вдарить по кожному

Олена Шуляк, яка судиться з експертом про захист своєї честі та гідності, всупереч цим самим честі та гідності, в грудні минулого року вдерлась до військового шпиталю, де звинуватила бійця Олега Симороза, який втратив обидві ноги на війни з росією, у замовній кампанії проти її лобістського законопроєкту №5655.

З 19 грудня законопроєкт перебуває на підписі у Президента Володимира Зеленського.

Читайте: Містогвалтівний законопроєкт №5655: Президент Зеленський може ветувати або “загубити” цей законопроєкт

Фото: Facebook Олени Шуляк

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона