В Оріхові на Запоріжжі завершено пошуково-рятувальну операцію: 7 цивільних загинули, 13 отримали поранення

image
11 Липня 2023, 13:30
Поділитися:

11 липня 2023 г. 13:26

9 липня 2023 року армія рф прямим влучанням знищила Оріхівську школу на Запоріжжі – в епіцентрі вибуху опинилися місцеві жителі, які отримували там гуманітарну допомогу. Під завалами зруйнованого закладу опинилося понад півтора десятка людей. Також були пошкоджені житлові будинки та інші обʼєкти цивільної інфраструктури, розташовані поряд з епіцентром вибуху.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби МВС.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як розповіли у міністерстві, на місці події в Оріхові працювали поліцейські, рятувальники, цивільні й військові медики та небайдужі громадяни, які долучилися до розбирання завалів.

Зазначається, що 10 липня під час проведення рятувальної операції поруч з навчальним закладом окупанти нанесли ще один удар з авіації. Постраждалих внаслідок цього цинічного влучання немає, вибуховою хвилею пошкоджено автомобіль поліції.

Станом на 9:00 11 липня розбір завалів і рятувально-пошукові роботи завершено. Спільними зусиллями поліцейських та рятувальників були деблоковані тіла семи загиблих громадян – чотирьох чоловіків та трьох жінок. Травми різного ступеня тяжкості отримали 13 цивільних громадян.

Правоохоронці задокументували наслідки ворожих влучань в рамках кримінального провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше KВ повідомляла, що рашисти здійснили черговий воєнний злочин у прифронтовому Оріхові. Під час видачі гуманітарної допомоги у житловому кварталі окупанти вдарили керованою авіабомбою.

Читайте: Рашисти вдарили керованою авіабомбою під час видачі гуманітарної допомоги у житловому кварталі прифронтового Оріхова

Фото: МВС.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона