В одну мить загинулі всі: рашисти вбили сім’ю поліцейського з Бородянки, зокрема 1-річну доньку, – ФОТО

image
19 Травня 2022, 17:14
Поділитися:

Від рук російських загарбників загинула вся сім’я поліцейського Івана Сімороза з Бородянки Київської області. 26 лютого рашисти обстрілювали населений пункт і ракета прилетіла в його оселю, перетворивши дім на руїни. Чоловік в цей момент знаходився на роботі.

Про це повідомляє BBC.

Поліцейський з Бородянки втратив всю сім’ю в один день, ВВС

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу: там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Поліцейський Іван Сімороз 26 лютого був на роботі в районному відділку поліції. Пригадує, що в той день раптово почув гучний звук вибуху. Повномасштабне вторгнення рф тоді тривало вже 2 дні, а російські загарбники намагалися наблизитися до Києва.

Після вибуху чоловік зателефонував сім’ї. Дзвонив дружині, брату, мамі, батьку та бабусі, але усі були поза зоною.

В той момент поліцейський зрозумів, що сталось щось лихе. Він поїхав разом з колегами до свого будинку на вулиці Центральній, але побачив лише руїни. Іван сподівався, що його рідні вижили. Думав, можливо, встигли сховатися у погребі.

Розбомблений будинок Івана, ВВС

Розбомблений будинок Івана, ВВС

На допомогу у пошуках приїхали сусіди та родичі. Спочатку чоловік знайшов матір, яка лежала на холодильнику. За 200 метрів поліцейський побачив тіло свого молодшого брата. Хлопцю відірвало руки та ноги. Поруч з ним сидів його улюблений пес.

Після цього знайшли засипану цеглою бабусю. Тітка Івана побачила свою однорічну племінницю, доньку поліцейського, Поліну на дивані, дитина ще дихала. Згодом Іван побачив мертву дружину та батька.

Поліну відвезли до лікарні, але, на жаль, дівчинка теж не вижила.

Однорічна донечка Івана також не вижила, ВВС

Однорічна донечка Івана також не вижила, ВВС

Після трагедії поліцейський взяв лише 3 дні відпустки. Більше не міг, оскільки працював на військовому блокпосту та допомагав людям з евакуюванням. Згодом Івана відзначили медаллю за заслуги та відвагу.

За словами поліцейського, робота допомогла та допомагає йому пережити горе. Коли місцеві мешканці Бородянки та правоохоронці почали відбудовувати місто, Іван зустрів людей, у яких були схожі трагедії.

Пережити трагедію поліцейському допомагає робота та побратими, ВВС

Пережити трагедію поліцейському допомагає робота та побратими, ВВС

У кожного в Бородянці є біда та проблеми. Треба допомагати людям. Робота і мої друзі – це допомагає і підтримує, – стверджує Іван Сімороз.

Начальник Бородянського відділку поліції В’ячеслав Цилюрик наголосив, що ще не зустрічав таких морально сильних людей, як Іван. Він сказав, що за 6 років служби поліцейський не брав відпустку.

Поліцейський Іван Сімороз стоїть на руїнах, які лишилися від будинку його родини, ВВС

Поліцейський Іван Сімороз стоїть на руїнах, які лишилися від будинку його родини, ВВС

Сім’ю Івана Сімороза поховали у селі Пісківка Бучанського району Київської області. Могилу маленької Поліни встелили іграшками.

Але найбільше вражає те, що на всіх хрестах однакова дата смерті – 26.02.2022. Жорстокість і непоправність цієї війни відбилася в одній даті, яка закарбована шість разів.

Коли приходиш туди, весь час плачеш, – каже Іван, ледь стримуючи сльози.

Нагадаємо, що ми повідомляли про те, що за одну мить батько сімейства Сергій Перебійніс втратив дружину, сина, доньку та собаку. Вони потрапили під мінометний обстріл у селі Романівка під Ірпенем, коли втікали у безпечне місце. Про загибель своєї родини розповів у своєму Facebook особисто Сергій Перебійніс.

Крім цього, ми писали, що У Києві на суді російський окупант Вадим Шишімарін повністю визнав свою провину. Нагадаємо, що це перша справа щодо військових злочинів російських військових в Україні, яка дійшла до суду з 24 лютого 2022 року. Вадиму Шишімарину лише 21 рік, він сержант армії рф та командир відділення 4-ї танкової Кантемирівської дивізії Московської області. За версією слідства, 28 лютого на Сумщині він убив беззбройного мирного мешканця – 62-річного Олександра Шеліпова.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua