В очікуванні снігу дорожні служби чергують у столиці

image
17 Листопада 2020, 19:04
Поділитися:

Місто готується зустріти перший сніг, що синоптики прогнозують у Києві вже сьогодні. І, за потреби, може одночасно залучити для прибирання вулиць 544 одиниці спецтехніки.
 
Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. А також оприлюднив відео про те, як уже чергують дорожні служби.

«Місто готується зустріти перший сніг, що синоптики прогнозують у Києві вже сьогодні. І, за потреби, ми можемо одночасно залучити 544 одиниці спецтехніки.  Крім того, на випадок тривалих снігопадів і надзвичайних ситуацій, «Київавтодор» уклав договори на залучення 134 одиниць техніки комерційних організацій», – повідомив Кличко. 

Він зазначив, що фахівці «Киїавтодору» вже розпочали обробку мостів і шляхопроводів протиожеледними засобами.

«До речі, минулорічна тепла зима дозволила зекономити більшу частину протиожеледних матеріалів. Загалом у солесховищах сьогодні – понад  46 тисяч тонн  солі та понад 35 тисяч тонн піску», – написав Кличко. 

Також столичні дорожники мають власну систему моніторингу погодних умов – 5 спеціалізованих дорожніх метеостанцій розміщені на в’їздах у столицю. 

«Метеостанції збирають інформацію за 14 показниками вимірювання й оперативно передають на монітори диспетчерського центру, що працює на базі комунальної корпорації «Київавтодор». Отримана інформація допомагає дорожникам визначати тип та концентрацію необхідних для використання протиожеледних матеріалів», – зазначив Віталій Кличко. 

Підготувала Наталка Марків

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ