В Обухові засудили – в Кагарлику відпустили: суд амністував вбивцю

image
24 Лютого 2020, 07:26
Поділитися:



Засудженого в Обухові на сім років за смертельну аварію 35-річного Дмитра Россошанського з Демидова Вишгородського району на Київщині амністували.

Таке рішення ухвалив суддя Кагарлицького районного суду Київської області. Там у виправній колонії №115 Россошанський відбував покарання, передають Хроніки Обухова з посиалнням на Газету по-українськи.

У вересні 2015-го Дмитро за кермом “Део Ланос” збив сестру правозахисниці Ірини Ноздровської 26-річну Світлану Сапатинську. Перша спроба амністувати водія була в грудні 2017 року. Тоді Ірина домоглася, щоб справу передали на розгляд до суду першої інстанції. За кілька днів Ноздровську вбили. Підозру оголосили батькові Дмитра — Юрію Россошанському.

Удруге Россошанський-молодший міг вийти на волю в жовтні 2018 року. Проте Обухівський районний суд ув’язнив його. В липні 2019-го Апеляційний суд Київської області залишив вирок у силі. Загалом Дмитро пробув за ґратами три роки й п’ять місяців.

— Станом на 2016–2017 рік у нього була неповнолітня дитина і він не позбавлявся батьківських прав, тому підпадає під дію закону Про амністію, — каже його адвокат Олексій Цибенко.

У прокуратурі кажуть, що оскаржували таке рішення в апеляції, але суд клопотання відхилив.

— Россошанський-старший на суді 11 лютого заявив: “Я могу сейчас смело говорить все. Потому что моего сына выпустили по амнистии. Я никого не убивал, и вину за смерть Ирины взял на себя только ради сына”. Мовляв, Ірину вбивали інші люди. Хто вони — не знає, — каже Сергій Ноздровський, батько загиблих сестер. — Невідомо, хто і де приймав рішення щодо амністії Россошанського-молодшого. Ця справа фабрикувалася і фабрикується. Повна зневіра в правосуддя.

— ДТП — це злочин з необережності. Подібні порушення закон ставить у легшу категорію, ніж умисні. Амністія — це теж закон, який не можна не виконувати. Чоловік під нього підпадав — відбув частину покарання, має неповнолітню дитину. Тому рішення було правомірне, — говорить адвокат Антон Зубков, 44 роки.





Source link