В Обухові відкрили освітній Хаб для підлітків

image
22 Січня 2024, 12:20
Поділитися:


Підлітки мають знати свої права і свої кордони та навчитися не порушувати кордони інших. Підлітки мають можливість досягати великих успіхів і організатори ставлять перед собою завдання відкрити у них цей потенціал.

Про це йдеться на сторінці Discovery Space HUB у фейсбук.

Справжні спільноти будуються на спільних цінностях. Якщо у вашого будинку надійний стійкий фундамент, то все інше на ньому не обвалиться, – зазначають освітянки.

Організаторки прагнуть, аби кожен підліток мав можливість виражати свою індивідуальність, думати самостійно та діяти відповідно до своїх переконань. Освітяни створюють простір, де кожен має однакові можливості та права.

В нашому Хабі кожен цінується за своїм внеском, незалежно від різниці у статусі, фоні чи обставинах, – йдеться в повідомленні.

Заняття

Для дітей організовують заняття, покликані розвивати різні навички, вчитись взаємодіяти, проявляти індивідуальність та і просто розважатись.

1. Приміром, на одному з таких занять підлітки перетворились на Мішленівських кухарів і готували страви молекулярної кухні:

  • спагеті із ожинового пюре,
  • ікру з кока-коли,
  • сфери із гарбузового пюре та творожку,
  • тотально шоколадний мус.

Для цього використовували спеціальні желюючі агенти і техніку сферифікаціі. Тобто, використовували інгредієнти і техніки, які реально застосовують у дорогих ресторанах з «високою» кухнею.

2. Справжнім тріумфом гри та спільноти став кібертурнір – подія, що призвела до великих перемог і, безумовно, стала однією з найяскравіших подій року.

Учасники змагалися у 6 категоріях, розділених за віком. За результатами поєдинків юні кіберспортсмени, що зайняли перші місця в своїх вікових групах, мали змогу поборотися за звання абсолютного чемпіона турніру та головний приз. Інші учасники були нагороджені за зайняті призові місця по кількості набраних балів, – розповідають організаторки.

3. Під час заняття на свіжому повідрі, діти будували лісове укриття. Учасники самостійно знайшли підходяще місце для табору і зібрали будматеріали.

Використавши кілька різних технік, як рубання сокирою чи розпилювання спеціальним ланцюжком, який легко вміщається у наборі для виживання, і збудували затишне і просторе укриття, яке не видно з боку доріг і стежок, а також ретельно замаскували його хвойним віттям Спробуйте-но тепер його знайти, – поділились викладачки.

Проте на цьому не спинились, адже в кожному порядному домі має бути собача будка і мангал поруч. Тож, облаштували житло і випробували окопні свічки. Крім цього, познайомилися зі способами надання першої допомоги з використанням підручних матеріалів а потім посмажили собі обід.

  • Обухівські школярі продовжують флешмоб "Коробка тепла для захисників"

  • Обухівські школярі навчалися першої домедичної допомоги

  • Обухівська школярка виборола третє місце міжнародного літературно-мистецького конкурсу

  • В Ржищівському музеї відзначили День музейного селфі (фото)



Source link