В Обухові відбувся тренінг з ненасильницького спілкування

В Обухові відбувся тренінг з ненасильницького спілкування
1 Червня 2024, 06:04
Поділитися:


Мистецтва спілкування присутніх навчала фахівчиня з міста Подільськ на Одещині, Yuliia Kolesnyk – досвідчена тренерка, арт-фасилітаторка візуального ННС, фахівчиня з емпатійної підтримки.

Про це розповідають на сторінці організаторів ТРИ КОТЕ. Простір розвитку особистості.

Деталі:

  • Говорили про стилі реакцій на складні повідомлення, уявляючи … тварин! В нашій уяві поставали агресивний Шакал, колючий і водночас вразливий Їжак, допитливий і уважний Сурикат, мудрий Дельфін та високий Жираф, який все бачить.
  • Говорили про емпатію. Це вміння співпереживати. Розрізняли емпатію і самопожертву. Точилися дискусії на тему, коли потерпіти доречно, а коли слід відмовити. Вчились говорити НІ.
  • Говорили про потреби. Як їх виявляти і задовольняти. Ніби все просто, а виявилось, щемливо. Почути себе, подбати про себе. Дати місце своїм потребам у реаліях сьогодення. Граючи в гру «Квадрат потреб», вчилися чути себе та інших, приміряти потреби на себе, прислухатися, чи резонує, вчилися співпереживати, бути емпатійними.

Підводили підсумки у пошуках ресурсних опор громади: видатних місць, традицій, особливостей. Несподівано, учасники з-поміж ВПО розправили спини і наввипередки розповідали про все, що встигли довідатись за час проживання в громаді. Про Обухівський шитий рушник і його внесення до реєстру нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, про Малишка, озеро Фейхоа і гору Педину, про безліч інших місць. І аж потім – про туалетний папір, – розповідають організатори.

Довідково: цей захід став можливим в межах програми Єднання заради дії, що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю ГО «ТРИ КОТЕ» та необов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.

Інформаційний партнер Хроніки Обухова.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Понад 3 млн грн отримає Васильківський ліцей на створення кулінарної майстерні

  • В Обухові безкоштовно навчатимуть української мови

  • Викладачці Ржищівського коледжу присвоєно звання "Педагог року"

  • Обухівські школярі отримали нагороди Всеукраїнського поетичного конкурсу

  • В Обухові відбудеться тренінг з ненасильницької комунікації



Source link