В Обухові можна отримати послуги з психічного здоров'я у сімейного лікаря

В Обухові можна отримати послуги з психічного здоров'я у сімейного лікаря
10 Травня 2024, 12:24
Поділитися:


Викладачі Тренінгового центру впровадження компетентнісного підходу в загальній лікарській практиці проводять цикл тематичного удосконалення “Курація пацієнта з депресією в загальній лікарській практиці за принципами керівництва mhGAP” для сімейних лікарів Обухівської первинки.

Про це повідомляє прес-служба КНП ОМР Обухівська БЛІЛ.

Мета таких тренінгів – підвищити знання і удосконалити навички надання медичної допомоги людям з порушенням ментального здоров`я в умовах постійного стресу, – йдеться в повідомленні.

Це важливо, адже саме фахівці первинної ланки – спеціалісти першого контакту. Саме вони є першими, хто зустрічає людину зі скаргами та можуть оцінити її стан, надати ранню чи радше невідкладну психологічну підтримку. А у разі необхідності передати людину з розладами ментального здоров’я до відповідного “вузького” спеціаліста – психолога, психотерапевта чи психіатра.

В Центрі громадського здоров’я МОЗ України зазначають, що проблеми з психічним здоров’ям може переживати кожен. Від депресії, стресу, безсоння, вигорання, емоційного дисбалансу тощо ніхто не застрахований. Українці можуть отримати безоплатні послуги з психічного здоров’я у закладах первинної ланки медичної допомоги — у свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

Будь-кому, а тим паче людині, яка відчуває погіршення психоемоційного стану, найлегше звернутися до свого сімейного лікаря. Бо це людина, яка поруч і яка вже знайома. Крім того, сімейні лікарі зазвичай знають про чинники та обставини, що впливають на здоровʼя їх пацієнтів. Це спрощує комунікацію, дозволяє бачити ситуацію комплексно й допомагає в лікуванні, — наголосив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • У Ржищівській громаді безоплатно перевірятимуть зір

  • 8 травня у Василькові відбудеться день донора

  • Лікар-ендоскопіст Василькова відвідав конгрес у Берліні

  • В травні на Київщині працюватиме пересувний флюрограф

  • Столичні дерматологи оглянули пацієнтів Ржищівської громади



Source link