в обухівському “Велмарті” продаватимуть вже освячені паски

image
12 Квітня 2020, 20:53
Поділитися:



З наступного тижня в обухівському супермаркеті “Велмарт” продаватимуться вже освячені священниками ПЦУ паски. Крім того, не зважаючи на напівпрохання-напівпогрозу т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василя Володіна, котрий закликав сидіти вдома, керівництво частини обухівських церков має свою точку зору на правильну під час карантину поведінку.

Свідченням цього є офіційні заяви одного зі священників ПЦУ в Обухові, Костянтина Мадзяновського, котрий у досить прямій формі закликає до ігнору правил поводження під час карантину.

Власне кажучи, за його словами “церква буде притримуватися правил карантину”, але при цьому умудрятиметься здійснювати служби тощо. Іншими словами, лейтмотив простий – у нас все під контролем.

– Отже, враховуючи всі узгоджені рекомендації Церкви та влади, оголошуємо такий порядок, умови та спосіб проведення святкових богослужінь в м. Обухів та Обухівського р-ну в умовах карантину:

  • церкви м. Обухів та інших міст та сіл району будуть відчинені для приватного відвідування, але під час проведення богослужінь можуть бути присутніми ОДНОЧАСНО лише 10 чоловік.
  • в м. Обухів буде організовано контроль (спільно з місцевою владою) за дотриманням умов карантину під час богослужінь, а саме: недопущення скупчень вірян, прохід в середину храму лише визначеній кількості людей тощо. Віряни, по кілька чоловік зможуть заходити до церкви для свячення пасок та ін. релігійних потреб з дотриманням соціальної відстані, – розповів він.





Source link