В Обухівському ставку виявили небезпечні мікроорганізми

В Обухівському ставку виявили небезпечні мікроорганізми
6 Липня 2024, 06:07
Поділитися:


Моніторингові обстеження двох водойм і чотирьох джерел проводились Обухівською районною філією ДУ “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Про це повідомляє пресслужба Обухівської міської ради.

У пробах води із ставка в районі Автостанції виявили небезпечні для людей мікроорганізми.

Згідно результатів лабораторних досліджень у даному ставку виявлено мікроорганізм Vibrio cholerae non 01 I група по Хейбергу, який не викликає захворювання на холеру у людей, але може спричинити випадки гострих кишкових інфекцій, – йдеться в повідомленні.

В міськраді закликали жителів утримуватися від купання в ставку Кип’яча на Автостанції. А от на річці Стугна, на міському пляжі в районі села Таценки вода повністю відповідає нормам. Тож, рекреаційна зона в місті є.

Джерела

Жителі громади активно споживають воду з джерел, що розташовані на території міста та поза його межами. Тож, були відібрані проби з 4-х джерел питної води в Обухові:

  • Джерело біля Автостанції
  • Джерело біля Оніксу
  • Джерело біля податкової
  • Джерело по вул. Яровівська

І якщо з фізико-хімічні показники води в нормі (жорсткість, мінералізація, окиснюваність), то мікробіологічний аналіз показав вміст коліформних бактерій у всіх джерелах, крім джерела біля податкової.

Коліформні бактерії — це велика група бактерій, які знаходяться в дуже високих концентраціях у фекальній речовині теплокровних тварин. Існує ряд кишкових бактерій, які можуть безпосередньо викликати захворювання у людей.

Виявлені в Джерелі біля Оніксу Е.Coli є гарним прикладом цього. Наявність бактерій, що містять фекальні забруднення може свідчити про наявність інших, більш небезпечних організмів, таких як кишкові паразити.

На жаль, ситуація з джерелами в селах Обухівської громади залишається невизначеною, адже проби води на обстеження там, з невідомої причини, не брались.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Обухову повернули водосховище вартістю понад мільярд гривень

  • Обухів у смартфоні: в громаді успішно функціонує чат-бот

  • Понад 16 млн вкладе Обухів в інвентаризацію земель

  • В Обухові пройшли заняття з цивільного захисту для населення

  • Діти Обухівської громади вирушили на літній відпочинок до Карпат



Source link