В Обухівському музеї відкрилась виставка талановитої художниці-керамістки

В Обухівському музеї відкрилась виставка талановитої художниці-керамістки
4 Березня 2024, 06:03
Поділитися:


«Від учня до майстра» назвала Марина свою виставку, адже тут зібрана кераміка, графіка та живопис з часів становлення художниці і до сьогодні.

В експозиції представлено понад 254 вироби: панно, скульптура малих форм, статуетки, плитка, керамічні квіти, предмети декору, дитячі іграшки, народна ужиткова кераміка: глечики, миски, чашки. Олійний живопис: портрети, пейзажі, натюрморти, серія робіт «Крим» у техніці акварель, графічні триптихи, кольорова графіка. Також репрезентовано фотографії робіт учнів Обухівської школи мистецтв, – розповіла директорка музею Наталія Федоряченко.

Вона зазначила, що увагу приваблюють і дитячі роботи майстрині, вони цікаві та живі. А творчий процес можна побачити в університетських проектах і сучасних роботах.

На відкриття завітали містяни, учні та вчителі Марини. Багато приємних та надихаючих слів на почула мисткиня на свою адресу, адже роботи дійсно зачаровують.

Крім всього, виставка ще й благодійна. Керамістка разом зі своїми учнями підготувала вироби, які могли придбати всі бажаючі. Виручені кошти підуть на придбання комплектуючих для бойових пташок, які збирає відомий фотограф Ілля Бондар з командою.

Але і це ще не все, долучитись до благодійності і придбати вироби може кожен охочий, завітавши на сторінку обухівських гончарів Глинкар.

Не прогавте, помилуватись роботами Марини можна протягом березня. Завітайте в Обухівський краєзнавчий музей, ми в редакції Хронік Обухова впевнені, що цю неймовірну красу, створену руками талановитої землячки, повинні побачити якомога більше людей.

Довідково: Марина Віталіївна Галуза народилась в Обухові 16 березня 1989 року. З раннього дитинства виявляла творчі здібності. Любов до глини у дівчинки з’явилась завдяки мамі, Антоніні Іванівні, котра брала доньку з собою на роботу в майстерню на підприємство Металокераміки.

Марина в основному ліпила фігурки тварин, а потім дарувала їх близьким людям. Цей творчий напрямок так захопив, що Марина одразу обрала свій шлях. Навчалась Обухівській дитячій школі мистецтв, у Київській державній школі імені Тараса Шевченка, відділ «Художня кераміка», а у 2013 закінчила Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. З 2014 року Марина працює викладачем образотворчого мистецтва в Обухівській школі мистецтв.

У 2004 році художниця стала лауреатом Обухівської районної літературно-мистецької премії Марії та Івана Гнипів за серію живописних та керамічних робіт, у 2010 отримала лауреата Обухівської районної літературно-мистецької премії «Триджерелля» за оригінальне трактування трипільської культури в своєму проекті, у 2011 була учасником міжнародного проекта ART Weeksin Berlin (Арт Вооксін Берлін).

Марина весь час брала участь у міжнародних, національних, обласних, експериментальних виставках. Вона постійно на гребені подій, і нині бере активну участь у різних проєктах, ярмарках, фестивалях.

  • Обухівські майстри представили свої вироби в музеї Гончара

  • Роботи обухівських майстрів представлять на Ярмарку до Миколая в музеї Гончара (фото)

  • Обухів і його яйця



Source link