В облдержадміністрації обговорили інвестиційні програми та проєкти регіонального розвитку

image
22 Січня 2020, 18:20
Поділитися:

21 січня відбулося засідання регіональної комiсії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів реriонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на території Київської області у 2020 році. Учасники обговорили подані інвестиційні програми і проєкти регіонального розвитку та висловили пропозиції щодо їх оцінки.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Лісовик зазначив, що згідно індекативного розподілу коштів ДФРР у 2020 році, в Київській області доведено асигнування в розмірі 253 млн. грн. З них 55 млн. грн – це кошти, які планують спрямувати на реалізацію п’яти проєктів будівництва, які були розпочаті в минулих роках. 185 млн. грн пропонується спрямувати на реалізацію нових проєктів, які стануть переможцями конкурсного відбору. Окрім того, 12 млн. грн планують спрямувати на проєкти-переможці «Всеукраїнського громадського бюджету».

«Від нас чекають результатів. Тому ми розпочнемо погоджувальні процедури якомога раніше. Необхідно максимально реалізувати заходи, заплановані на цей рік», – наголосив Андрій Лісовик.

Нагадаємо, стратегічним напрямком роботи, який визначив очільник Київщини Олексій Чернишов, є залучення інвестицій до Київської області. Деякі з інвестиційних проєктів вже розпочаті минулого року. Здебільшого проєкти регіонального розвитку стосуються спорудження нових шкіл, дитячих садків та спортивних стадіонів. Саме над ними команда КОДА активно працює із Міністерством розвитку громад та територій України.

Вже зараз є потреба у будівництві 39 нових дитячих навчальних закладів. При відборі та оцінюванні інвестиційних проєктів пропонується в першу чергу звернути увагу на добудову закладів освіти, які знаходяться у регіонах, де критично перенавантажені існуючі школи та садочки.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація