В області відкрито оглядовий сезон «Патріотичні екскурсії Київщини-2020»

image
16 Вересня 2020, 11:12
Поділитися:

За підтримки Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації в області вже третій рік поспіль реалізується проект «Патріотичні екскурсії Київщини».

В рамках проекту 15 вересня експертною групою у складі команди Київського обласного молодіжного центру, громадської ініціативи «Корінь Нації» та ГО «Український екскурс» відбулася апробація маршруту «Васильківська фортеця» м. Васильків.

Символічно «Патріотичні екскурсії Київщини» розпочали в місті, яке пов’язане з Володимиром Великим, Трасом Шевченком і отаманом Зеленим, Аллою Горською. В місті Давньої Русі, Печерської Лаври і затятих боїв Української революції, давніх храмів – Миколаївська церква (1792 р.), собор Антонія і Феодосія Чернігівського (1758 р.). Козацькі вали, оборонні насипи, залишки інших фортифікаційних споруд на багато кілометрів оперізують усе місто.

«Аналогів немає не те що в Київській області – в Україні», – зазначив автор екскурсії Сергій Снігірьов.

Екскурсія дає можливість уявити реальні розміри та важливе стратегічне значення  міста-фортеці Василів. Зануритись в історію стародавнього міста. Відвідати видатні та історичні місця. Ознайомитись з історіями легендами та переказами про події, що відбувались на Васильківській землі та з історіями життя видатних українців, імена яких пов’язані з цим містом.

До того, ж учасники матимуть змогу відвідати куточки з найкращими краєвидами Василькова та зробити чудові фотознімки з оглядових панорамних майданчиків.

Наступні відвідини плануються до м. Обухів та козацького міста Фастів.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація