В Миронівському музеї оцифровують старовинний одяг регіону

В Миронівському музеї оцифровують старовинний одяг регіону
27 Вересня 2024, 12:29
Поділитися:


Під час виїзних етнографічних експедицій у межах проєкту “СПАДОК. Одяг Миронівщини” учасники поспілкувалися з близько 60 старожилами Миронівської громади.

Про це йдеться в матеріалі видання УНН.

Експедиції стартували місяць тому. Крім фахівців музею та знімальної групи, до їхнього складу входили експерти, зокрема Володимир Щибря – кандидат історичних наук, директор Центру фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Наталія Телегей – наукова співробітниця відділу етнології Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф та інші.

Директорка Миронівського краєзнавчого музею Інна Савсюк повідомила, що завдяки оцифруванню унікальних експонатів, що зберігаються як у музеї, так і в приватних колекціях, буде створена цифрова база даних, доступна на міжнародному порталі museum-digital:ukraine. Крім того, музей планує розробити власний сайт та віртуальну мапу, щоб представити зібрану колекцію широкому загалу.

В Миронівському музеї оцифровують старовинний одяг регіону

Разом із українськими майстрами сучасності ми плануємо відтворити традиційний костюм Миронівщини, який зможемо використовувати для історичних реконструкцій, виставок, фестивалів та інших культурно-просвітницьких продуктів музею. Усе це заради збереження національної спадщини та підсилення національної ідентичності українців, – пояснює Інна Савсюк.

В Миронівському музеї оцифровують старовинний одяг регіону


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • В Обухівському музеї відкрили залу пам'яті Героїв війни

  • Ржищівський музей запрошує на презентацію книги талановитої землячки

  • Обухівщина береже пам'ять: телефон загиблого воїна передали в кагарлицький музей

  • Обухівська лялькарка відтворила ляльку з сумною історією

  • У Ржищівському музеї відкрилась виставка «Козацька Україна»



Source link