В минулому 2022 році українці найбільше цікавились вживаними авто у найнижчому ціновому сегменті

image
13 Січня 2023, 16:54
Поділитися:

13 січня 2023 г. 16:44

Український маркетплейс AUTO.RIA проаналізував, як українці купували та продавали автомобілі у вже минулому 2022 році. Найбільше в Україні шукали вживані авто у сегменті до 4000 доларів США

Про це KВ стало відомо з дослідження аналітичного центру AUTO.RIA.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Пошукова частка вживаних недорогих автомобілів складала 66%.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Рейтинг найпопулярніших вживаних авто протягом року за пропозиціями і продажами майже співпадає. Першість за популярністю (продаж та пропозиції) займає Skoda Octavia, далі – Renault Megane. А ось третя сходинка за пропозиціями на AUTO.RIA у Ford Focus, а за продажами – Daewoo Lanos”, – йдеться у дослідженні.

Натомість автомобілями вартістю від 10 000 до 15 000 доларів США цікавились 11,17% користувачів, а машини ціною понад 30 000 доларів США розглядали всього близько 5% шукачів.

Відбулась цікава ситуація з електрокарами: у 2022 році вони мали як шалено високий попит, так і досить низький, що пов’язано з нестабільною ситуацію з паливом свого часу, а тепер й з електроенергією. Найвищий попит на електричні авто були у травні – 32%. Починаючи з липня попит почав помірно спадати і у грудні складав усього 2,08%.

У 2022 році українці шукали й купували й нові автівки, основний ціновий сегмент – сегменті 20 000 – 25 000 доларів США, це 37,4% від загальної кількості пошукових запитів. Щодо електрокарів, аналогічно з вживаними, найбільший попит на них припав у травні – 12,3%.

Найактивніше українці продавали нове авто у вересні. Київщина стала абсолютним лідером по кількості продажів та пропозицій – 25% та 24% від загальної кількості по Україні.

Найбільше пропозицій продажу були на автівки Skoda Kodiaq, Volkswagen Touareg та Hyundai Tucson. Найбільше купували протягом року Toyota RAV4, Renault Duster та Kia Sportage.

“В підсумку варто додати, що вже влітку 2022 року ринок вживаних авто за кількістю пропозицій майже досяг показника до 24 лютого. Восени 2022 року продажі також майже наблизились до кількості періоду до повномасштабного вторгнення. В свою чергу ринок нових авто також показує позитивну динаміку”, – резюмували в дослідженні.

Як раніше писала KВ, до поліції Києва надійшло повідомлення від таксиста про те, що невідомий намагався викрасти його авто. Правопорушник намагався втекти на автомобілі служби таксі, але коли йому це не вдалось, то вирішив вкрасти з салону речі. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.

Читайте: У Києві поліцейські затримали чоловіка, який намагався вкрасти авто у таксиста

Фото: з відкритих джерел.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона