В Міжнародний день архівів в Київській області розпочався інформаційно-комунікаційний марафон «АРХІВИ КИЇВЩИНИ»

image
9 Червня 2021, 15:47
Поділитися:

Кожного року 9 червня за ініціативи Міжнародної ради архівів (МРА) відзначається Міжнародний день архівів, рішення про святкування якого було прийняте на Генеральній асамблеї Міжнародної ради архівів 2007 р. у м. Квебек (Канада).  Цей день – це не лише професійне свято всіх працівників архівної галузі, а й пам’ятна дата, встановлена для залучення уваги громадськості та осіб, які приймають рішення, до досягнень і проблем архівної справи. У 2021 році Міжнародний день архівів відзначається під гаслом «Розширення можливостей архівів».

Саме в цей день архівісти Київщини разом з Регіональним центром підвищення кваліфікації Київської області розпочали інформаційно-комунікаційний марафон у форматі відкритого простору «АРХІВИ КИЇВЩИНИ-2022», під час якої відбулася фахова дискусія з вирішення ключових проблем функціонування державних архівних установ під час реформи децентралізації влади в Україні.

Обговоренню проекту Закону України «Про Національні архівні інформаційні ресурси, управління документацією та архівами» та питанням управління комунікаційними процесами була присвячена перша зустріч в Міжнародний день архівів.

Питанням ефективної комунікації у професійній діяльності були присвячені виступи директора Регіонального центра підвищення кваліфікації С.Ю.Лукіна та заступника директора Центра Н.Д.Гордині.

В обговоренні  активну участь взяли заступники директора Державного архіву Київської області Ольга Лужинська, Галина Бойко, начальники архівних відділів Броварської райдержадміністрації Юрій Копачевський, Вишгородської райдержадміністрації Тимофій Клименко, завідувачка читальним залом Маргарита Баженова та інші.

 



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація