В Мінсоцполітики не бажають оприлюднювати подробиці реконструкції реабілітаційного центру в Лютіжі

image
4 Жовтня 2023, 10:03
Поділитися:

4 жовтня 2023 г. 10:01

Протягом вересня в Мінісоцполітики кількаразово заявляли про відновлення Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю в Лютіжі після пошкоджень російською армією. У відомстві повідомили, що відбудовували установу за донорські 14 млн гривень. Однак дізнатися будь-які інші подробиці реконструкції від міністерства, яке очолює Оксана Жолнович (на колажі), дізнатися не вдалося. Відповідний запит журналістів так і залишився без відповіді, більше того – протягом тижня за жодним з номерів телефонів відомства жодного разу не зняли слухавки.

ЯкKВ стало відомо з повідомлення Міністерства соціальної політики, з 11 вересня 2023 року відновив роботу Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю (село Лютіж Вишгородського району Київщини), який зазнав пошкоджень снарядами та уламками під час окупації столичного регіону.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з інформацією відомства, відновлювали установу за підтримки Українського та Люксембурзького Червоного Хреста.

“За підтримки Українського Червоного Хреста спільно з Люксембурзьким Червоним Хрестом вдалось провести реконструкцію всіх будівель, бомбосховища та відкрити Центр”, – повідомили в міністерстві та зауважили, що дитячий корпус довелося відбудовувати практично з нуля.

Невдовзі міністерка соціальної політики Оксана Жолнович разом з представниками спонсорів відновлення відвідали центр та організували по ньому екскурсію для ЗМІ. Тоді ж було повідомлено, що вартість реконструкції закладу склала близько 14 млн гривень, однак інформацію про обсяги робіт надали вже зовсім іншу.

“Ремонтні роботи у закладі тривали близько 10 місяців. За цей час проведено капітальний ремонт головного корпусу, де було пошкоджено дах та знищено одну із стін”, – повідомили в міністерстві.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Враховуючи неузгодженість наданої Мінсоцполітики інформації, редакція KВ звернулася до нього із офіційним запитом для уточнення, які ж саме роботи виконувалися для відновлення роботи закладу. Також відомству було поставлено запитання, хто був замовником та виконавцем вказаної реконструкції. Однак у визначені законодавством терміни відповідь міністерством надана не була, також залишився без відповіді лист на електронні адреси відомства про нагадування щодо направленого запиту.

Можна припустити, що в Мінсоцполітики вирішили вказану інформацію не надавати і свідомо проігнорували запити журналістів. Значно більше здивування викликало те, що протягом тижня (з 28 вересня по 3 жовтня) ні за телефоном пресслужби відомства, ні за телефоном приймальної жодного разу ніхто не зняв слухавки. При цьому сайт, на якому ці номери вказані, працює та оновлюється, але, схоже, виключно тією інформацією, яку громадськості дозволено знати.

Читайте: Мінсоцполітики витратить більше 13 млн гривень на підтримку web-додатку “Соціальна громада”

Міністерство соціальної політики з 19 липня 2022 року очолює Оксана Жолнович. Керівником “Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю” з кінця липня минулого року є Руслан Грищенко.

Довідка

Державна реабілітаційна установа “Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю” був відкритий 3 грудня 2001 року в Міжнародний день інвалідів. Заклад може вмістити 136 реабілітантів. Центр безоплатно надає послуги медичної, фізичної, психологічної та соціальної реабілітації, а також там можна опанувати нову професію, зокрема, бджоляра, манікюрника, перукаря та слюсаря. Щоб пройти реабілітацію в Лютіжі, потрібно звернутись до місцевого органу соціального захисту та подати пакет документів.

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона