В Міносвіти повідомили, де навчатимуться учні зруйнованих шкіл

image
23 Червня 2022, 18:44
Поділитися:

23 червня 2022 г. 18:30

Учні та вчителі, чиї школи були зруйновані під час війни, будуть переведені до найближчих навчальних закладів. При цьому вчителі шкіл, у яких буде впроваджено офлайн-навчання, мусять повернутися на робоче місце.

Про це KВдізналася з повідомлення Міністерства освіти та науки України.

У відомстві наголосили, що учнів та вчителів зруйнованих окупантами шкіл переведуть до найближчих навчальних закладів.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Вчителі шкіл, у яких буде впроваджено офлайн-навчання, мусять повернутися на робоче місце”, – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, педагоги з регіонів, у яких очне навчання буде визнане небезпечним, можуть викладати онлайн і отримувати за це зарплату, оскільки вчителі не мають статусу держслужбовця.

Сергій Шкарлет зазначив, що жодна дитина, чию школу зруйнували, не залишиться за межами освітнього процесу.

Міністр також повідомив, що Україна потребує понад 3 тис. шкільних автобусів. Реалізація ініціативи допоможе всім дітям зі зруйнованих шкіл відвідувати уроки в інших закладах. Наразі МОН працює над розв’язанням цього питання.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“До війни мережа шкільних автобусів України налічувала понад 7 тис. одиниць. Наразі наша потреба – близько 3 тис. автобусів. Міністерство освіти звернулося до іноземних представників і державних установ щодо розширення мережі шкільних автобусів для підтримки освітян і дітей”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, сьогодні, 23 червня, Київрада прийняла рішення про забезпечення закладів дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти в столиці укриттями. Існуючі приміщення планують відремонтувати, а в закладах, де їх немає – зведуть нові.

Читайте: В столичних закладах освіти облаштують укриття

Фото: decentralization.gov.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона