В Маріїнському парку влаштують вечір французького джазу

image
19 Червня 2019, 09:25
Поділитися:

 

Улюблений музичний відкритий майданчик киян вже традиційно приймає у себе найкращих джазових музикантів Франції, які потім виступають на Leopolis Jazz Fest.

Одного дня невгамовному мандрівникові Рено Гарсія-Фонсу (французький контрабасист і продюсер, якого називають «Паганіні контрабаса». Він додав п’яту струну до інструменту і тим самим відкрив нові можливості виконавської майстерності) все таки довелося повернутися до свого рідного міста, Парижа – космополітичної столиці. У цьому містi-перехресті, місцi зустрічі для артистів усіх національностей, французько-іспанський контрабасист присвячує свій новий альбом “La vie devant soi/Життя попереду”, який назвав, як відомий твір Ромена Гарі, яка розповідає про ” цей незвичайний зв’язок між маленьким арабським сиротою і єврейською мамою”.

Для реалізації цього проекту Рено Гарсія-Фонс запросив Давіда Венітуччі (акордеон) і Стефана Караччі (вібрафон і перкусія), двох співучасників у творчих пошуках та експериментах. Вони мали за орієнтир ідею “створити своєрідну камернy музикy, граючи разом, шукаючи нюанси, текстури звуків, починаючи з акустики “.

Результат творчої співпраці – одинадцять паризьких замальовок, що нагадують Превера, Дуано або Мішеля Сiмонa, від неспокійного Монмартру до ностальгічної елегантності набережної Сени. Подорож між грувом та поезією, насмішкою і ностальгією … ода людині.

Концерт Рено Гарсія-Фонса “Revoir Paris/Знову побачити Париж” (Франція)
Коли: 24 червня о 19.30
Де: літній майданчик “Мушля” Маріїнського парку
Вхід вільний

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ