В Макарівській громаді стартував проект “Поліцейський офіцер громади”

image
4 Листопада 2021, 11:47
Поділитися:

Макарівський селищний голова Вадим Токар та Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов дали старт проекту “Поліцейський офіцер громади” у Макарівській громаді.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на пресслужбу Національної поліції та повідомлення Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

У відкритті станції в селі Юрів Макарівської громади Київської області взяли участь начальник Головного управління поліції Київщини Андрій Нєбитов, Макарівський селищний голова Вадим Токар, заступник Макарівського селищного голови Анатолій Карбовський, заступник начальника ГУНП Максим Очеретяний, керівництво Бучанського районного управління поліції, заступниця начальника Відділення 3 Бучанського районного управління поліції Лариса Онищенко.

Довідка ІА “MKV”

«Поліцейський офіцер громади” – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.
Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

Поліцейські офіцери громади працюватимуть цілодобово та обслуговуватимуть 15 населених пунктів Макарівщини.

Макарівський селищний голова Вадим Токар підкреслив, що цей проект є одним із пріоритетів місцевої влади у побудові безпечного простору для мешканців громади.

Начальник Головного управління Національної поліції у Київській області Андрій Нєбитов вручив подяку Макарівській територіальній громаді

Для запуску реалізації цього проекту з бюджету громади були виділені кошти на ремонт приміщень для поліцейських станцій та купівлю спеціально обладнаних автомобілів, що дозволить поліцейським офіцерам громади надати допомогу автомобілістам та адекватно діяти у разі стихійного лиха.

Слід відмітити, що Макарівська громада одна із перших на Київщині долучилась до створення умов, які дозволили працівникам Національної поліції у найкоротші терміни приступити до виконання своїх обов’язків безпосередньо в населених пунктах, а не лише в центрі громади.

Поліцейські офіцери громади отримали сертифікати про завершення навчання, помпові рушниці та ключі від службових авто.

«Поліцейський офіцер громади  – це новий формат взаємодії з населенням, що має на меті забезпечення повноцінної безпеки громади 24/7», – зазначив у своїй промові Андрій Нєбитов

У наголосили, що відтепер безпека жителів Макарівської територіальної громади буде у руках лейтенанта поліції Пінчука Михайла та сержанта поліції Нечая Юрія.

“Бажаю хлопцям сумлінно виконувати свої обов’язки, перейматися проблемами мешканців громади і виправдати наданий їм високий кредит довіри.”, – зазначив Макарівський селищний голова Вадим Токар.

Більше фото з відкриття поліцейської станції у Юрові Макарівської громади у нашому фотозвіті.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що програма «Поліцейський офіцер громади», на яку виділилила кошти Макарівська селищна рада, доводить свою ефективність на Київщині.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело