В Макарівській громаді почали відновлення соціальної інфраструктури

image
11 Серпня 2022, 12:30
Поділитися:

Будівельні роботи розпочались на об’єктах освітньої, медичної та культурної сфери, де приміщення отримали суттєві пошкодження під час активної фази бойових дій.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення Макарівського селищного голови Вадима Токаря у телеграм.

В Макарові відновлюють освітню та кульутурну інфраструктуру

Зокрема, роботи розпочались у Макарівський ліцею № 1, який зазнав чималих руйнувань під час бойових дій. У ньому було пошкоджено несучі конструкції на 3-му поверсі, зовнішню стіну харчоблоку, впала частина перекриття між другим та першим поверхом (харчоблок), вибито 137 вікон, пошкоджено 60 внутрішніх та 12 вхідних дверей, зруйновано 407 кв. м. даху.

В Макарові відновлюють освітню та кульутурну інфраструктуру

Серед інших об’єктів соціальної інфраструктури, які зазнали значних ушкоджень і де розпочнуться відновлювальні роботи – Макарівський Будинок культури.

В Макарові відновлюють освітню та кульутурну інфраструктуру

“Для відновлення пошкодженого даху вже завезли будівельні матеріали.”, – повідомив Макарівський селищний голова.

Раніше вікна замінили й у Макарівському фаховому медичному коледжі. Роботи там проводились за кошти з резервного фонду держбюджету, що виділили для оперативного відновлення Київської області.

В пріоритеті для місцевої влади залишається відновлення житлового фонду. Повідомляється, що встановлення вікон у приватні будинки продовжується. Для перших 5-ти житлових будинків в селі Ситняки вікна вже доставлені та будуть змонтовані найближчим часом.

У липні ІА “MKV” повідомляло, що чергова партія вікон надійшла для індивідуальних житлових будинків в селі Андріївка та селищі Макарів. У вівторок 26 липня вже було встановлено вікна у двох будинках по вулиці Першотравнева в смт Макарів.

Вікна замінили і жителям будинків по вулиці Довженка Олександра, 17, 32 та Шляхетська, 29 у Макарові.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що на Київщині завершено поточні ремонти на 139 об’єктах соціальної сфери.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело