В Макарівській громаді готуються відбудувати 32 індивідуальних житлових будинки

В Макарівській громаді готуються відбудувати 32 індивідуальних житлових будинки
19 Жовтня 2023, 19:30
Поділитися:

Під час зустрічі мецената Делла Лоя Хансена та Макарівського селищного голови Вадима Токаря було узгоджено подальшу співпрацю, зокрема, сторони обговорили будівництво 32 індивідуальних житлових будинків в селі Андріївка, чиї домівки були зруйновані внаслідок війни.

Про це повідомляє інформаціне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення Макарівського селищного голови.

Завдяки співпраці з БФ «До України з любов’ю»(To Ukraine With Love), де Делл Лой Хансен є головним донором, на сьогодні десятки родин Макарівської громади на Київщині, які втратили житло через агресію росії, мають тимчасове житло на своїх обійстях.

Це вже другий візит Делла Лоя Хансена до Макарівської громади.

“Під час зустрічі з паном Хансеном ми позначили подальшу співпрацю, зокрема, обговорили будівництво 32 індивідуальних житлових будинків в селі Андріївка, чиї домівки були зруйновані внаслідок війни”, – повідомив Макарівський селищний голова.

Сторони також обговорили можливість продовження будівництва містечка для одиноких людей похилого віку у Колонщині, які внаслідок війни залишились без житла. Для потреб їх мешканців на безоплатній основі будуть передбачені стоматологічна клініка, перукарські послуги, центр гарячого харчування та інше.

“Дуже приємно мати справжніх друзів, які підтримують нашу Макарівську громаду. Дякую пану Хансену за турботу і підтримку наших мешканців. Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю”, – підкреслив Вадим Токар.

Довідка ІА “MKV”

Благодійний фонд “To Ukraine With Love” був заснований у березні 2022 року американкою з України – Світланою Міллер. Діяльність фонду повністю спрямована на допомогу Україні та охоплює різні напрямки: допомога ЗСУ, гуманітарна допомога, закупівля медичного обладнання, збір коштів для побудови модульних будинків. 

Wasatch Group, засновником якої і є Делл Лой Хансен, у партнерстві з благодійною організацією To Ukraine With Love планує у 2023–2024 роках збудувати в Україні, Київській області, 600 повністю мебльованих модульних будинків для людей, чиє житло було зруйноване внаслідок війни.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що Вадим Токар взяв участь у розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Вадим Токар доповів про реалізацію першого етапу програми єВідновлення у Макарівській громаді. Очільник Макарівщини також привернув увагу Президії Конгресу до села Андріївка, де було повністю зруйновано 75 приватних будинків, а 232 потребують капітального ремонту.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело