В київський “Охматдит” гелікоптером доправили важкохворого підлітка з Чернівців, – ФОТО

В київський “Охматдит” гелікоптером доправили важкохворого підлітка з Чернівців, – ФОТО
9 Березня 2024, 16:13
Поділитися:

На днях до київської лікарні “Охматдит” потрапив 17-річний хлопець з гострим ураженням легень, для порятунку якого було необхідне використання апарату ЕКСО. Тому його терміново, за допомогою гелікоптеру, було доставлено в столичний медзаклад.

Про це повідомили в НДСЛ “Охматдит”.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Екстракорпоральна мембранна оксигенація (ЕКМО) – це процедура тимчасового заміщення дихальної або серцевої функції, що дає час на відновлення відповідних органів у пацієнтів, у яких неможливо стабілізувати стан звичайними способами, як то ліки для підтримки серця або апарат ШВЛ.

В лікарні зазначили, що такі апарати є лише у декількох лікарнях України.

Разом з Управлінням поліції Чернівецької області, керівництвом поліції України, Міністерством охорони здоров’я було погоджено і вирішено транспортувати хлопця в Київ, а саме в Національну дитячу спеціалізовану лікарню “Охматдит”, – зазначили в медзакладі.

Перельот було погоджено з військовими та відповідними органами, враховуючи всі заходи безпеки. Для польоту використали гелікоптер евакуації ГУНП. На борту перебувала мама хлопця та лікар-анестезіолог, керівник міської Чернівецької лікарні Дмитро Білоус. В Києві дитину зустрічали спеціалісти Охматдиту.

Пацієнт потрапив до нашої лікарні у дуже важкому стані. Підлітка стабілізували, але до одужання ще дуже довгий шлях. Зараз з ним цілодобово працюють лікарі та медсестри відділення. Також вже розпочато ранню реабілітацію для, якомога, швидшого відновлення, – наголосили лікарі “Охматдит”.

Також ми розповідали раніше, що Київські кардіохірурги врятували 75-річну жінку, яку спочатку лікарі лікували від пневмонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua