В Київському метро почали проводити кінопокази

image
9 Березня 2022, 21:13
Поділитися:

Департамент культури КМДА, а також державний кіноархів “Довженко-Центр” анонсували серію кінопоказів, які пройдуть в Київському метрополітені. 

Організатори показів сподіваються, що українське кіно зможе підтримати киян морально, що важливо в ці важкі для України часи.

До програми кіно увійшли стрічки різних епох та жанру. Є новітні фільми, які ще нещодавно показували в кінотеатрах, а є класика. Підготовлені кінопокази для глядачів різного віку. Зокрема, є анімаційні стрічки для дітей, комедії та фестивальне кіно для молоді та для дорослих.

Кінопоказ в Київському метро, Фото: КМДА

Директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова сказала: “останні два тижні українці живуть у справжньому пеклі, Київ живе повідомленнями про повітряну загрозу, замість опери — слухаємо звуки ППО, а українські кінопрем’єри замінили на постійний скролінг стрічки новин. Наша місія як працівників культури — не лише зберегти культурні цінності, але й підсилити дух жителів Києва, що задля власної безпеки ночують в метро”.

До показу також приєднались кінокомпанії Film.ua та Артхаус Трафік. Інших організаторів кіноринку також закликають долучитись до програми. Сьогодні покази заплановані на 14 станціях метро, а повноцінно працюють “Сирець”, “Дорогожичі”, “Площа Льва Толстого”, “Лук’янівська” та “Дружби Народів”.

Нагадаємо, що в Київському метро від обстрілів ховається до 15 тисяч людей, а в укриття почали проводити інтернет. Підпишиться на наш телеграм-канал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua