В Київській ОДА відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із соціальних виплат

image
3 Березня 2020, 13:38
Поділитися:

Під керівництвом заступника голови Київської облдержадміністрації Олега Торкунова відбулося чергове засідання тимчасової комісії облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

В роботі комісії взяли участь представник Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску.

В ході засідання тимчасової комісії директор департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан поінформував членів комісії про стан організації роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників в області та зауважив, що за статистичними даними на 01.02.2020 заборгованість із виплати заробітної плати становить 146,2 млн гривень. Левова частка заборгованості із заробітної плати обліковується на приватному акціонерному товаристві «Авіакомпанія «Аеросвіт» (Бориспільський район), відносно якого у 2015 році порушено справу про банкрутство, де заборгованість  становить 115,8 млн грн або 79,2% загальної заборгованості по області, а забезпечення виплати заборгованої заробітної плати залежить виключно від ефективності роботи арбітражного керуючого в межах діючого законодавства.

Під час засідання заслухали також представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та підприємств, що мають заборгованість із заробітної плати щодо заходів, які вживаються для її погашення.

За підсумками обговорення заступник голови КОДА доручив органам виконавчої влади та рекомендував органам місцевого самоврядування вжити вичерпних заходів до погашення заборгованості із заробітної плати, провести аналіз фінансово-господарської діяльності підприємств-боржників, які перебувають у сфері їх управління, а також забезпечити надання фінансової підтримки підприємствам теплопостачання комунальної форми власності.

Також дано доручення підготувати низку звернень до центральних органів виконавчої влади щодо ситуації, яка склалася з виплатою заробітної плати на підприємствах, що перебувають у сфері їх управління та здійснюють свою господарську діяльність на території Київської області та до правоохоронних органів для визначення міри відповідальності керівників підприємств-боржників.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація