В Києві з початку року висадили понад 4 тисяч дерев, майже 47 тисяч кущів і близько 5,5 мільйона квітів

image
13 Жовтня 2023, 20:46
Поділитися:

13 жовтня 2023 г. 20:45

Із початку 2023 року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень міста Києва висадили понад 4000 дерев, майже 47000 кущів та близько 5,5 мільйона квітів.

Про це, як стало відомо KВ,повідомила пресслужба КмдА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Стало хорошою традицією, коли меценати, соціально відповідальний бізнес допомагають місту висаджувати дерева в парках і скверах, облаштовувати клумби, та, таким чином, роблять своє місто кращим”, – прокоментував заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Зокрема сьогодні, 13 жовтня, зелені насадження в Куренівському парку після консультацій із громадськістю були висаджені на місці видалених аварійних дерев.

Йдеться про 30 дерев породи вишня дрібнопильчаста “Роял Бургунді” – саме цей сорт для висадження підтримала місцева громада. Активісти, які були присутні на висадженні дерев у парку, подякували за те, що до їхньої думки прислухалися.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окрім висадження дерев у Куренівському парку, сьогодні, 13 жовтня, відбулося облаштування клумби на Контрактовій площі (на розі вулиць Межигірської і Григорія Сковороди).

Як повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, працівники КП УЗН Подільського району висадили 36 туй західних “Глобоза”, наданих місту меценатами.

Нагадаємо, щов Києві триває робота з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на жовтень 2023 року у столиці “оцифрували” майже 150 зелених насаджень.

Читайте:У Києві для онлай-мапи “оцифровано” близько 23 тисяч дерев

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона