В Києві виступили проти найменування однієї з вулиць на честь екс-мера Омельченка

image
12 Січня 2023, 16:27
Поділитися:

12 січня 2023 г. 16:27

Партія “Народовладдя” закликала киян переконувати депутатів Київради зі своїх округів не допустити прийняття рішення про перейменування, бо вважає померлого у листопаді минулого року колишнього очільника столиці взірцем господарчої та політичної корупції.

Про цеKВ стало відомо з допису на фейсбук-сторінці партії “Народовладдя” 12 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За інформацією сторінки, мер Києва Віталій Кличкодоручив розробити проект рішення щодо перейменування однієї з вулиць Києва на честь Олександра Омельченка, “напевно думаючи, що кияни забули хто такий Омельченко. Тож нагадаємо!

За його мерства у Києві почали масово з’являтися незаконні забудови, саме за нього була започаткована згубна практика варварської забудови столиці всупереч Генплану, що активно реалізовувалася і за Черновецького, і за Попова, і за Кличка. Наприклад саме влада Омельченка знищила історичний Сінний ринок в центрі столиці, а його учень Кличко потім дозволив незаконно забудувати відповідну ділянку багатоповерхівками. Саме Омельченко оголосив чудовий Каштановий Гай на Сирці сміттєзвалищем і пороздавав його землю під “садибки” мажорів, а Кличко спокійно дивився, як забудовники труїли каштани. Й таких прикладів десятки”, – йдеться у дописі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У ньому також сказано, що мерство Омельченка ознаменувалось численними корупційними скандалами, зокрема, пов’язаними з величезним розкраданням бюджетних коштів при реконструкції Хрещатика, а сам він “пізніше, будучи народним депутатом, з приходом до влади Януковича Омельченко поповнив ряди “тушок”, вийшовши з фракції “Нашої України” (НУНС). Але навіть до того він голосував за злочинні ініціативи режиму Януковича, зокрема, – за зрадницькі “Харківські угоди”. І в попередньому, і в цьому скликанні Київради очолювана ним фракція “Єдність” була (й є після його смерті) прихистком одіозних корупціонерів”.

Тож автори допису вважають неприпустимим називати одну зі столичних вулиць ім’ям екс-мера і закликали громадськість Києва переконувати депутатів Київради зі своїх округів голосувати проти такого проекту рішення, якщо він буде винесений на розгляд.

Олександр Омельченко помер 25 листопада 2022 року від ускладнень коронавірусу. Йому було 83 роки, він керував фракцією “Єдність” у Київраді. До цього Омельченко керував столицею України вісім років – із 1998 по 2006-й, будучи двічі обраним київським міським головою.

Як інформувалаKВ, одне з останніх перейменувань топонімів у столиці відбулось в останні дні грудня минулого року. Тоді у Деснянському районі вулицю Академіка Курчатова перейменовано на честь Ореста Левицького. Раніше експертна комісія рекомендувала включити вулицю Курчатова до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами.

Читайте: Київрада перейменувала майже сто вулиць та провулків столиці (список)

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона