В Києві відновлять ще один будинок, пошкоджений атаками росіян: деталі

image
28 Березня 2024, 13:59
Поділитися:

Державний науково-дослідний інститут будівельного виробництва виконав основне дослідження конструкцій житлового будинку на вулиці Мокрій у Солом’янському районі столиці.

Як повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, будинок №7 включено до переліку тих, що підлягають першочерговому відновленню. Він зазнав пошкоджень під час обстрілів 2 січня.

“За результатами дослідження під’їзди №2 та №5 визнані непридатними до експлуатації, а під’їзди № 3 та № 4 перебувають в аварійному стані. Решта під’їздів – у задовільному стані”, – розповів Непоп.

Замовник відновлювальних робіт – “Житлоінвестбуд-УКБ”.

Наступний етап – розробка проєктно-кошторисної документації та початок робіт.

Усіх мешканців пошкодженого будинку, які потребували тимчасового житла, розмістили у квартирах компанії “Житло-інвест”. Загалом такою можливістю скористалися 53 мешканці.

Крім того, власники квартир, що не зазнали пошкоджень будівельних конструкцій, отримали компенсації на суму 5,73 млн грн за державною програмою “єВідновлення”.

За цією програмою, в тих будинках, що не зазнали пошкоджень конструкцій, власники квартир можуть отримати від держави до 350 тис. грн на ремонт.

Нагадаємо, ми писали про те, як Києву вирішити проблему порожніх новобудов.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua