В Києві практично в усіх медзакладах вже заповнюють електронні картки

image
7 Травня 2019, 21:56
Поділитися:

Електронні карти запровадили в тестовому режимі. Медикам надали час для того, щоб навчитися працювати з новим інструментом. Але в Києві ця система вже працює практично повноцінно. 

Про це повідомила сімейний лікар Діана Задворна в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ». 

«Ми забезпечені технічно, лікарі переважно ознайомлені з роботою системи», – зазначила вона.

«Звісно, бувають такі нюанси, коли лікар поспішає, коли велике навантаження, коли пацієнт звертається за швидкою допомогою, але переваги очевидні вже і для лікарів, і для пацієнтів», – розповіла лікарка.

«Система вдосконалюється досить швидкими темпами. Навіть за ці 2 місяці внесено дуже багато правок. Ми спілкуємося з програмістами, які працюють з цією операційною системою, вони пропонують свої варіанти, ми свої і паралельно вносяться корективи», -повідомила медпрацівник.

«Поки ж ми дублюємо електронну та паперову картки, тобто заповнюємо електронну, а потім роздруковуємо та вклеюємо в паперову. І хоча за цією картою, крім діагнозу, також кодується мета візиту, є й така інформація про пацієнтів, яку потрібно зберігати тільки в паперовій картці», – пояснила Діана Задворна.

Нагадаємо, е-картка запрацювала з 1 березня лише у тестовому режимі. Поки що лікарі можуть вносити до системи лише дані про звернення пацієнтів. 

Із квітня в електронній системі охорони здоров’я з’явилась можливість виписувати електронні рецепти та направлення. 

Через півроку записи в електронній медкартці зможуть робити спеціалісти лабораторій, поліклінік та консультативно-діагностичних центрів, які розпочнуть працювати з Національною службою здоров’я за програмою «Безкоштовна діагностика». 

А уже з 2020 року в електронну медкартку зможуть вносити інформацію стаціонари. 

Читайте також: «Лікар у Вашому домі»: Киянам пропонують безкоштовно обстежитися

Читайте також: У МОЗ спростували інформацію про сплату за електронні записи при медогляді

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV