В Києві можливі провокації: місцева влада закликає киян бути пильними та обережними

image
8 Травня 2022, 13:48
Поділитися:

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник закликав киян бути пильними та обережними 8 та 9 травня.

Він наголосив, що 8 травня можливі провокації. Тільки за цю добу, від 00:00 до 10 ранку, вже чотири рази оголошувалась повітряна тривога.

І нагадав, що жодних масових публічних акцій у місті не проводиться і не може проводитись, оскільки місто живе за законами воєнного стану. 

“Я дуже вдячний киянам: вони дають правильну оцінку подіям, що відбуваються. Про це свідчать, наприклад, поминальні дні. Ми звертались до мешканців із проханням не йти масово на кладовища і отримали абсолютно нормальну, адекватну реакцію містян. Я переконаний, що і ці дні пройдуть так само. Звісно, ніхто нікого зупиняти не буде, якщо хтось захоче покласти квіти до пам’ятників загиблих. Але повторю: ми просимо і якоюсь мірою вимагаємо, щоб не було великих скупчень людей – саме для того, щоб не було можливостей для тих чи інших провокацій на території Києва”, — сказав Микола Поворозник.

У Києві 8-9 травня місто уде під посиленою охороною патрулів Національної поліції, Національної гвардії для убезпечення від провокацій. Комендантська година залишається тою, що була в попередні дні – з 22:00 до 05:00.

Також в КМДА нагадали, що у столиці діє заборона відвідування лісопосадок і лісів поза межами житлових масивів.

Роботи з розмінування, роботи із знешкодження нерозірвавшихся боєприпасів у місцях, де були обстріли, ще не завершено! Окрім цього, зберігається достатньо серйозна небезпека пожеж трави і лісу навкруги міста при розведенні багать на природі, — наголосив перший заступник голови КМДА.

Раніше Віталій Кличко розповів, що наразі в столиці перебуває 2 200 млн мешканців. А також назвав точну дату, коли можна потрохи повертатися до столиці. 

Вас також може зацікавити: Цьогоріч столиця недоотримає третину бюджету, – Кличко

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua