В костелі св. Миколая на Великій Васильківській відкрито пункт обігріву

image
27 Лютого 2023, 11:48
Поділитися:

27 лютого 2023 г. 11:44

Відбулось урочисте освячення пункту обігріву – тепер кияни та гості столиці зможуть отримати там притулок, електроенергію та обігрів під час відключень електроенергії. Для відвідувачів пункту в нижній частині храму підключено опалювальні прилади, сформовано резерв питної води. Також облаштовано зони особистої гігієни.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення “Інтерфакс-Україна”, що посилається на реліз парафії костелу.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Кожен буде мати можливість не лише зігрітися, а й приєднатися до молитви за нашу Батьківщину, за воїнів та своїх рідних”, – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що на освячення пункту обігріву завітав, єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В парафії нагадали, що “протягом останніх місяців, в підвальній частині костелу, 2 рази на тиждень о 16:30, для потребуючих є можливість поїсти гарячого і смачного борщу та випити гарячий чай”, і що вже не перший місяць “відвідувачами костелу є діти музичної школи № 10, що навчаються в будинку притчі (давній дім священика), які під час повітряної тривоги постійно користуються підвальною частиною костелу, навіть проводячи там заняття з музики”.

Як інформувала KВ, раніше Ставропігія (“представництво”) Вселенського Патріархату в Україні в кооперації з Українською Православною Церквою США відкрили “пункт незламності” в Андріївській церкві.

Тепер там потребуючі зможуть знайти укриття під час тривоги, зігрітись, зарядити мобільні пристрої та бути на зв’язку з близькими та колегами завдяки доступу інтернету.

Читайте: В Андріївській церкві на Подолі Вселенський Патріархат відкрив “пункт незламності”

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона