В комунальних підприємствах Борисполя нестача кадрів

image
14 Листопада 2023, 12:57
Поділитися:

Про нестачу кваліфікованих працівників під час планової наради 13 листопада повідомили відразу два керівники комунальних підприємств — КП «Бориспільводоканал» та КП ТМ «Бориспільтепломережа». У тепломережі не вистачає працівників котелень, на водоканалі — технічного персоналу.

«Нещодавно прийшов чоловік, працювати слюсарем. Перед прийомом на роботу ми направили його відмітитися в РТЦК, після чого людина зникла. У нас немає ні слюсарів, ні ремонтників. Працюють пенсіонери. Доля пенсіонерів серед технічного персоналу майже 70%. Більш молоді були, але зараз 11 наших працівників служать у ЗСУ», — пояснив директор КП «Бориспільводоканал» Олександр Гануш.

«Ситуація критична, необхідно якось вирішувати це питання», — додала директор КП ТМ «Бориспільтепломережа» Маріанна Железко.

Представники центру зайнятості зазначили, що допомогти наразі нічим не можуть — вони шукають кандидатів, але людей із відповідною освітою просто немає. А якщо перенавчати бажаючих, то це займе від трьох до шести місяців. У відповідь на підприємствах запропонували направляти їм бажаючих навіть без відповідної освіти — вони готові вчити їх самі, адже часу чекати немає.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама